Yağmura aldırmadan sağlıklı yaşam için yürüdüler

Yağmura aldırmadan sağlıklı yaşam için yürüdüler

Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesinde gençler ve vatandaşlar, obezite ile mücadele kapsamında yağmura ve soğuğa aldırış etmeden ''Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” sloganı ile yürüdü.

Sağlık Bakanlığı'nın obezite ile mücadele kapsamında ''Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü'' adıyla başlattığı projenin Elbistan ayağı gerçekleştirildi. Ellerinde sağlıklı yaşamla ilgili pankartlar taşıyan öğrenciler ve vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'ndan Pınarbaşı'na kadar yağan yağmur ve kara aldırmadan yürüdüler. İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Gençlik Merkezi, Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği yürüyüşe daire amirleri ve kurum müdürleri de eşlik etti. Yaklaşık 3 kilometrelik parkurda polis ekipleri, yol güvenliğini sağlarken sağlık ekipleri ve servis araçları da hazır bekletildi.

Yürüyüş sonrasında bir değerlendirme yapan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Nuran Erbilen Gök, "Hareketli bir yaşamı oluşturmak için bu yürüyüşü organize ettik. Bu etkinlikteki amacımız halkımıza sağlıklı bir hayat için egzersizin bir yaşam tarzı olarak benimsetilmesi ve teşvik edilmesini sağlamaktır. Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre toplumumuzun yüze 71,9'unun hareketsiz yaşadığı belirlenmiştir. Doğru yoğunlukta yapılan düzenli fiziksel aktivite, genel sağlık durumunu önemli derecede iyileştirir. Kalp hastalığı riskini yüzde 40 oranında azaltır. Felç ve inme riskini yüzde 27 oranında düşürür. Yüksek tansiyon görülme sıklığını ve diyabeti yaklaşık yüzde 50 azaltır. Meme kanserinde ölüm oranlarını ve tekrarlama riskini yaklaşık yüzde 50 oranında azaltabilir. Kolon kanseri riskini yüzde 60'ın üzerinde bir oranla azaltabilir. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini üçte bir oranında azaltabilir. Depresyonu, ilaçlar veya davranışçı tedavi kadar etkili bir şekilde azaltabilir" dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Mustafa Küçük ise, "Obezite ile mücadeleye destek vermek için bu yürüyüş yapıldı. 7'den 70'e herkesi sağlıklı bir yaşam için hareket etmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bitiş noktasında öğrencilere ve diğer katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.İHA



Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek