“Çanakkale, bir milletin diriliş destanıdır”

“Çanakkale, bir milletin diriliş destanıdır”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, her safhası ayrı kahramanlıklara sahne olan Çanakkale Savaşlarının, Türk Milletinin diriliş destanı olduğunu belirtti.

Başkan Mahçiçek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Böylesine şanlı bir ecdadın ahvadı olmaktan iftihar duyduklarını kaydeden Mahçiçek, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

"Şanlı mazisinin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen aziz milletimiz, bundan tam yüz yıl önce tüm dünya tarihine mal olacak eşsiz bir zafer kazanmıştır. Milli Şairimiz Mehmet Akif'in, ‘Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid'i...Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.' dizelerinde ifade ettiği gibi Türk askeri; zırhlı donanmalarla, toplarla, torpidolarla ve ölüm kusan bin bir çeşit silahla kuşatılan düşman askerini, göğsündeki iman ateşiyle dize getirmiştir.

Çanakkale, inanç, azim ve kararlılığın zafere döndüğü yerdir. Çanakkale, umudunu kaybetmiş bir milletin iman ve cesaretle, yazdığı diriliş destanıdır. Ne mutlu bizlere ki, böylesine onurlu bir ecdadın ahvadıyız. Ne mutlu bizlere ki böylesine şan ve şeref dolu bir tarihin varisleriyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, can vererek, kan vererek, bu toprakları bizlere vatan yapan Seyyid onbaşıları, Kınalı Hasanları, Yahya Çavuşları ve Gazi Mustafa Kemalleri, isimli-isimsiz tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ve diyoruz ki; yüz değil bin yıl geçse de kalbimizdesiniz, asla unutulmayacaksınız… Yaktığınız iman ateşinin aydınlattığı bu yolda yürümeye, yarının büyük ve güçlü Türkiye'sini inşa etmeye devam edeceğiz." (MURAT KAVUN)

 



Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı