''Kınalı kuzular'' İstiklal Marşı eşliğinde uğurlanıyor

Kahramanmaraş`ta silah altına alınacak kınalı kuzular, davul zurna eşliğinde düzenlenen törenlerin ardından İstiklal Marşı ile birliklerine uğurlanıyor.

Kentte askere gidecek gençler için yollarda konvoylar oluşturuluyor. Gelin arabası gibi süslenen araçlara binen asker adaylarını yakınları yalnız bırakmıyor. Askerlerin akraba ve yakınları da ''kınalı kuzuları''nı uğurlamak için otobüs terminaline akın ediyor.

Askerler omuzlarda taşınırken, yakınları da coşkulu geçen uğurlamalarda, davul-zurna eşliğinde halaylar çekiyor.

Asker uğurlama sırasında, duygusal anlar da yaşanıyor. Kimi anneler, askere gidecek çocuklarına sarılıp, uzun süre ağlıyor. Gözyaşlarına boğulan asker yakınları ise gençlerle fotoğraf çektirip, bu anı ölümsüzleştiriyor.

Ardından arkadaşlarının ve yakınlarının omuzlarına alınan ''kınalı kuzular'' aileleriyle vedalaşıp otobüslerine bindiriliyor.

Asker adaylarını taşıyan otobüsler ise otogar çıkışında durdurulup İstiklal Marşı okunduktan sona öyle gönderiliyor.

Ankara`daki birliğine katılma üzere terminale gelen Harun Kar, vatan borcunu ödeyeceği için mutlu olduğunu söyledi.AA



Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi
Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği
Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!