Gündem

Gündem Haberleri

Bin fidan toprakla buluştu

Bin fidan toprakla buluştu

Andırın ilçesinde Dünya Ormancılık Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Andırın Orman İşletme Müdürü İdris Tetik, hafta kapsamında Andırın Orman İşletme Müdürlüğü, Meslek Yüksekokulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Andırın Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonunda düzenlenen törende, ormanların bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağı olduğunu belirtti.

Binlerce bitki ve hayvan türünün yaşadığı ormanların aynı zamanda birer oksijen ve yağmur fabrikası, erozyonun önlenmesinde de tarımın sigortası olduğunu dile getiren Tetik, ''Hayatımızın her safhasında, doğduğumuzda sallandığımız beşikten, kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalyelerle bizlere sayısız faydalar sunan ormanlarımızı korumak sadece orman yetkililerimizin değil, tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri, basınımızın ve halkımızın ortak görevidir'' diye konuştu.

Andırın Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Tekin Poyraz`ın ormanların faydaları hakkında verdiği bilginin ardından, hafta münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Daha sonra, protokol mensupları ve öğrenciler okul bahçesinde bin fidanı toprakla buluşturdu.

Törene, Kaymakam Mustafa Maslak, Belediye Başkanı Baki Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, Sulh Hukuk Hakimi Serdar Tuna, Andırın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muharrem İmalı, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Bu arada, Orman Haftası nedeniyle, cuma namazı çıkışında Kaymakam Maslak,  Belediye Başkanı Tezcan ve Tetik tarafından vatandaşlara fıstık çamı ve sedir fidan dağıtımı yapıldı. (AA)



AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!