Eğt.-Kült.

Eğt.-Kült. Haberleri

Erkoç; Kütüphaneler hayatın kendisidir

Erkoç; Kütüphaneler hayatın kendisidir

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Erkoç mesajında şu ifadelere yer verdi: " ‘İkra' yani oku diyor Yüce Allah ilk emrinde insanlara… Anlamak, anladığını yansıtmak, bile bile yaşamak için okumak gerekir.

Bilgiye giden yolda teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok alternatif oluşmasına rağmen kitapların önemi halen geçerliliğini korumaktadır. Kitapların en güzel mekânı olan kütüphaneler ise insanlar için halen vazgeçilmezler arasındadır.

Vatandaşların mutlu olabileceği, gereksinim duydukları mekânları oluşturmak bizim görevimiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana 4 kütüphane açtık. Şu anda toplamda 15 Kütüphanemiz 57 bin kitap ile vatandaşlarımıza hizmet vermekte. İlerleyen zamanlarda da gerek duyulan noktalara kütüphaneler açmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz kütüphaneleri aynı zamanda ders çalışma merkezleri olarak kullanıyor. Bulunduğumuz bilgi çağında her bilgiye ulaşabiliyoruz, ama kitabın yeri başka onunla farklı bir dostluk oluşturuyoruz.

Kütüphaneler içerisinde var olan kitaplar gibidir, birbirinden farklı hayatlar, maceralar barındırır.  Kimi zaman en iyi arkadaşlıklar burada kurulur, yetişemez denen ödevler burada bitirilir, dert olan dersler burada sevilir. Kısacası Kütüphaneler hayatın ta kendisidir.

Bu duygu ve düşünceler ile Kütüphaneler Haftasını kutluyor, bu hafta münasebetiyle tüm vatandaşlarımızı kütüphaneleri doldurmaya, kitap kokusu almaya davet ediyorum." (FATİH YALÇIN)



Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”