“Sosyal Bilimlerde Eğitim Araştırma ve Etik” Paneli

“Sosyal Bilimlerde Eğitim Araştırma ve Etik” Paneli

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından "Türkiye AB İlişkileri Kapsamında Eğitim, Araştırma ve Etik” konulu panel düzenlendi.

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen panele KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdullah Soysal'ın başkanlığında; Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Can Baydarol ve Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Derya Sevinç katıldı.

İlk sözü alan İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Can Baydarol, Avrupa Birliği (AB) kapsamında sosyal bilimlerde eğitim ve araştırma etiği konusunda bilgiler verdi. Dr. Baydarol Avrupa Birliği yolunda Türkiye'nin tutumu ve medyanın AB algısını örnekler üzerinden değerlendirerek "AB'yi gerçekçi politikalarla ele almak gerekir" diye konuştu.

 Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Derya Sevinç ise Avrupa Birliği projeleri ve Avrupa Birliği fonlarından nasıl yararlanılacağı konusunda katılımcıları bilgilendirirken Avrupa Birliği'ne proje hazırlamada yararlı olabilecek unsurlar hakkında bilgi verdi.

 Panelde Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli "Yükseköğretim Eğitiminde Kalite ve Etik: Türkiye AB Karşılaştırması" konulu sunum yaptı.

 Prof. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli bilimsel bir çalışmanın etik değer taşıması gerektiğinin altını çizerken "Başarı için daha çok çalışmalıyız ulusal ya da yerel ölçekte değil uluslararası düşünce yapısını benimsemeliyiz" dedi.

Panel başkanı Doç. Dr. Abdullah Soysal ise konuşmasında kaliteli insan yetiştirmenin önemini vurguladı. Doç. Dr. Soysal "Hem yerel hem uluslararası alana hakim olmak durumundayız" diye konuştu.

Panelin sonunda panelistler katılımcıların sorularını cevaplandırdı. (HABER MERKEZİ)



Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı