‘Acımız büyük, öfkemiz de!
Gündem 7.04.2015 14:58:34 0

‘Acımız büyük, öfkemiz de!'

Eğitim-Sen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Kahramanmaraş Şube Müdürü Mahmut Yıldırım, Yakın zamanda hayatını kaybeden Öğretmen, Halil Serkan Öz'ün ölümüyle ilgili İl Özel İdaresi İş Hanı'nın önünde basın açıklaması yaptı.

"Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 27 Mart Cuma günü Fen Lisesi`ni ziyaret etmiş ve Matematik öğretmeni olan üyemiz Halil Serkan Öz`e öğrencilerinin önünde hakaretler yağdırarak Öz`ü sınıftan kovma cüretinde bulunmuştur" diyen Yıldırım, "Üyemiz Halil Serkan Öz için sendikaların dün gerçekleştirdiği ''öğretmene saygı'' yürüyüşünün ardından, üyemiz Halil Serkan Öz yoğun strese bağlı kalp krizi geçirmesi nedeniyle ne yazık ki genç yaşta yaşamını yitirmiştir!" dedi.

Halil Serkan Öz'ün ölümünden Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu sorumlu tutan Yıldırım, "Bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir." dedi.

Yıldırım, "Üyemiz Halil Serkan Öz`ün yaptığı tek şey, sendikamızın tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla 7 Ekim 2013 günü ''özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi'' eylem kararına uymak olmuştur! Bu da tüm eğitim ve bilim emekçilerinin en temel sendikal hakkıdır! 

Ancak öğrencisi önünde bir öğretmene hakaretler yağdırmayı maharet bilen Vali`nin kendi sorumluluğundaki hastanelerde ''anjiyo'' için gerekli alt yapı eksikliğini gidermemiş olması, üyemizin hayata döndürülmesi çabalarını boşa çıkarmıştır! Belli ki Vali Cebiroğlu, emekçilere hakaretler yağdırmak dışında bir görev üstlenmemiştir.

Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur! Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını ''destan yazmak'' olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği ''cebir'' görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir. 

Kendilerine gelince ''eşitlik'' ve ''özgürlük'' nağmelerini dilinden düşürmeyenlerin, kendisinden olmayanlara ''baskı'' ve ''cebir'' yüzlerini göstermeleri, ikiyüzlülük dışında bir anlam ifade etmemektedir. Vali`nin üyemizin vefatının ardından ''Yalova olarak, eğitim camiamızın üyesi değerli personelimiz, Fen Lisesi Öğretmeni Halil Serkan Öz`ün vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz'' diyerek üyemizi ölünce ''değerli'' gören bir mesaj yayınlaması tam anlamıyla aymazlık örneğidir. 

Hiç kimsenin ve Vali`nin kuşkusu olmasın ki, üyemizin yaşamını yitirmesine sebep olanların peşini asla bırakmayacak, tüm eğitim ve bilim emekçileri ile birlikte hepimizi acıya boğan bu olayın sorumluları hesap verene kadar örgütlü gücümüz ve kararlılığımızla mücadelemizi yükselteceğiz! Bir kez daha üyemiz Halil Serkan Öz`ün başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine, öğrencilerine, eğitim ve bilim emekçilerine başsağlığı diliyoruz." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı