``Elit güreşçiler`` Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor

``Elit güreşçiler`` Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün başlattığı Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesi kapsamında seçilen 35 güreşçi, Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını Kahramanmaraş`ta sürdürüyor.

Türkiye yıldızlar güreş şampiyonalarında dereceye giren elit sporcular, olimpiyat hazırlıklarını Kahramanmaraş`ta sürdürüyor. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün başlattığı Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesi kapsamında 10 ilden seçilen 35 güreşçi, 10-12 Nisan tarihleri arasında Sivas`ta yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını, Batıpark Spor Salonu`nda sürdürüyor.

Antrenörleri eşliğinde haftanın belirli günleri Batıpark Spor Salonu`nda çalışan ''elit'' güreşçiler, şampiyonada derece yapmak için ter döküyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Ali İhsan Kabakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye`nin olimpik sporcu hazırlamak için başlattığı TOHM projesinin 2 yıldır Kahramanmaraş`ta başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.

TOHM`a belirli bir aşamadan geçen elit sporcuların katıldığını dile getiren Kabakcı, burada yapılan antrenmanlarla da güreşçilerin üst düzey bir performans yakaladığını kaydetti.

Sporcuların, bir yandan da 2020 Olimpiyat hazırlıklarını sürdürdüğünü vurgulayan Kabakcı, şunları kaydetti:

''2020 Yaz Olimpiyatları`na bu merkezden en az 3 sporcunun kazandırmak için mücadele veriyoruz. Buradan çıkacak güreşçilerimizin olimpiyatlarda derece almalarını istiyoruz. Bu yüzden de sıkı bir çalışma sürdürüyoruz. TOHM sporcularının her türlü ihtiyaçları bakanlığımız tarafından karşılanıyor.''

Sporcuların Sivas`ta yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası hazırlıklarının da bütün ciddiyetiyle devam ettiğini ifade eden Kabakcı, ''Bu şampiyona için güreşçilerimiz antrenörleriyle birlikte sıkı bir çalışma yaptı. Yıldızlar kategorisi çok önemli, bizler bu şampiyonada ne kadar başarılı olduğumuzun sağlamasını yapma imkanı bulacağız. Bu şampiyonadan umutluyum, şampiyon çıkacağına inanıyorum'' diye konuştu. (AA)



Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”