8. Ticaret ve Sanayi Şurası yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB 8. Ticaret ve Sanayi Şurasına katılan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş'ın makro sorunlarından oluşan 10 maddelik geniş kapsamlı bir raporu Başbakan Ahmet Davutoğlu

8. Ticaret ve Sanayi Şurası yapıldı

81 il 160 ilçenin sorunlarının konuşulduğu, Başbakan Ahmet Davutoğlu yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşekve TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen 8. Ticaret ve Sanayi Şura'sında KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, bir konuşma yaparak Kahramanmaraş'ın en önemli sorunlarını dile getirdi. Ayrıca, hazırlanmış olan çevreden tarıma, ulaşımda istihdama birçok ana konuyu içeren 10 maddelik detaylı rapor Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunuldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin İkiz Kulelerinde gerçekleştirilen toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar kurulunun bir kısmı, ekonomi kurmayları ile 81 ilden oda ve borsa başkanları katıldı.

SON 12 YIL GERÇEK BİR BAŞARI HİKAYESİDİR

Şura'da bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye'nin son on iki yılının gerçek bir başarı hikayesi olduğunu söyledi. "Düşük gelirli ülkeler sıralamasından orta gelirli ülkeler sıralamasına çıktık" diyen Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: "2008 yılından bu yana dünyanın en büyük krizi atlattık. Dünya kriz yaşamışken biz büyümüşsek, bunun sırrı siyasi istikrardır, güvendir. Alınan kararların uygulanması için bir siyasi vizyon ortaya konmasıdır. Ama onun kadar siyaset ile ekonomi arasına konan siyasi bağlardır. Bizlerle sizler arasında yani yasama görevi yapan meclisimiz ile yürütme görevi yapan hükümetimiz ile sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere yasama ve yürütme görevini yürüten mekanizmalar arasındaki sağlam ilişki üzerinde bu tesis edildi. Bugün dünyada bir çok ülke ekonomik krizler üzerinden siyasi kriz yaşarken, Türkiye bir ateş çemberinin ortasında, parçalanmış ülkelerin arasında bir istikrar adası ise bunda ekonomimizin sağladığı imkanlar ve bu imkanları en iyi kullanan siyasi ve ekonomik vizyon vardır."

HER ZAMAN AYAKTA KALDIK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, Küresel risklerin hem iktisadi hem de coğrafi olarak hepimizi etkilediği bir dönemde olduklarını belirterek: "Böyle zamanlarda ayakta kalmak için hem altımızdaki zemin daha sağlam olmalı, hem de özel sektörün moralinin ve çalışma şevkini yüksek tutmalıyız. Sayın Başbakanımızın açıkladığı 25 öncelikli dönüşüm programı daha sağlam bir zemin inşasını sağlayacaktır. Böylece hem büyüme temposu artacak hem de ekonomide ki kırılganlıklar azalacak. Yine Sayın Başbakanımızın geçen hafta açıkladığınız Yatırım ve üretim destek paketi, iş dünyamıza yeni bir moral ve şevk getirdi. Dile getirilen her sıkıntının bu destek paketinde karşılığını görüp sorunların giderilmesinden ayrıca büyük memnuniyet duyduk. Tüm programların ve desteklerin ekonomik anlamda büyüme kazandıracağına inanıyorum" dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ BİZİ DEVLER LİGİNE ÇIKARACAK

Şura'da Kahramanmaraş'ı temsilen bir konuşma yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş'ın tüm dinamikleri ile üretmeye devam ettiğini belirterek, "Bugün gelinen noktada birçok sektörde lider konumdayız. Türk Sanayi sektörüne Kahramanmaraş'ın büyük katkı sağlaması için mutlaka bu 10 maddenin çözüme kavuşması gerektiğinin altını çizen Karaküçük: "Çözüm sağlanması halinde Kahramanmaraş şimdikinin yirmi katı üretim yapar" şeklinde konuştu.

İstihdam alanındaki sorunlara değinen Karaküçük, Suriyeli personel bulundurulmasının önünün açılmasını talep etti. 25 bin dekar Tomsuklu arazisinin sanayi bölgesi olabilmesi için yasal çalışmaların yapılması, Elbistan`a tarıma dayalı ihtisas (besi) organize sanayi bölgesinin kurulması için başlatılan çalışmaların hızla tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Karaküçük, aynı zamanda yatırımlarda ÇED sürecinin hızlandırılması ve gereksiz iptallerin önüne geçilmesi, Afşin-Elbistan Termik santrallerinin baca gazı kükürt arıtma sistemi ve kül tutucu elektro filtrelerinin yapımı ile Afşin-Elbistan Termik Santrali açık işletme yeraltı suyunun değerlendirilmesi, tarım sektöründe pamuk ekim alanlarının artırılması, pamuk prim desteğinin yükseltilmesi, makineli hasada geçilmesinin teşvik edilmesi, çırçır fabrikalarının rehabilite edilebilmesini dile getirdi.

Ulaştırma alanındaki sorunlara değinen Karaküçük, Kahramanmaraş Havaalanı pist uzunluğunun artırılması, yeni terminal binası yapılması, Kahramanmaraş-Göksun-Kayseri Karayolu'nun tamamlanması, Kahramanmaraş-Elbistan Karayolu ve Kahramanmaraş-Çağlayancerit Karayolunun standardının yükseltilerek yapılması, Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin kentin merkezinden geçirilmesi, Türkoğlu Lojistik Merkezi Projesinin hızla hizmete açılması, Gölbaşı-Kapıdere-Elbistan-Afşin-Sarız-Kayseri yolunun bir an önce tamamlanması, Elbistan, Afşin Darıca yol projesinin hızlandırılması gereğine vurgu yaptı.

Son olarak Germenicia Antik Kenti mozaiklerinin ortaya çıkarılması ve mozaiklerin açık hava müzesine dönüştürülerek dünya çapında turistik bir destinasyon oluşturulmasını istedi. (HABER MERKEZİ)



1

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

2

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

3

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boyut geliyor!

4

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

5

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı! 77-66’lık Zafer