Tarih: 10.04.2015 10:24

Yedi İklim Nisan'da Nuhan Nebi Çam dedi…

Facebook Twitter Linked-in

Uzun bir süredir yayın hayatına devam eden ve 301.sayıya ulaşan Yedi İklim, Nisan sayısı, Osman Bayraktar'ın "Dergilerin Yaşı" adlı selamlama yazısıyla açılışı yapıyor. Osman Bayraktar, sosyal varlıklar olarak gördüğü dergilerin yaşlandıkça biriktirdikleri kültürel argümanların önemine dikkat çekiyor. Tabii bunu yaparken de yeniliklere açık olmanın önemini de vurguluyor.

301. sayının ilk sıralarında derginin şiir hanesinde Şakir Kurtulmuş, Seyfettin Ünlü, Serdar Kacır, Hüseyin Alemdar, Mehmet Özger, Abdurrahman Ekinci, Berat Bıyıklı ve Muhammed Cemal Ünal gibi usta ve genç şairler dikkat çekiyor. Geleneksel şiirde Veysel Akdoğan Ebu Talib b. Abdulmuttalib'in Divanından çevirilerine kaldığı yerden devam ediyor.

Hattat Mustafa Cemil Efe  "El-Aziz" hattı ile, Hasan Aycın ve Raziye Yıldız çizgileriyle dergiye görsel yönden katkılarını sürdürüyorlar.

Nisan sayısında Ahmet Sait Akçay'ın araştırmacı-yazar Salman Sayyid ile Charlie Hebdo ve düşünce özgürlüğü üzerine yaptığı röportaj gündemdeki gelişmelerle ilgili farklı bir bakış açısı kazanmamızı sağlıyor.

Derginin bu sayısına Nurettin Durman "Sezai Karakoç İstikbali İşaret Eder", A. Cüneyt Issı "Yabancılaşma Açısından Bahaeddin Özkişi'nin Bazı Hikâyeleri" ve Hüner Şencan " İkinci Kapı" adlı inceleme yazılarıyla katkıda bulunuyorlar.

Bu sayıda 41 ve 77. sayfalar arası Türk edebiyatının genç ve güçlü öykücülerinden Nuhan Nebi Çam'a ayrılmış. Tam bir dosya niteliği taşıyan bu bölümde Ali Haydar Haksal; Nuhan Nebi Çam Öyküsü, Necip Tosun; Nuhan Nebi Çam'ın Fotoğrafik Öyküleri, Osman Koca; Nuhan Nebi Çam ve Müselles Öykü, Hüseyin Akın; Kayıp Hikayecinin Kaybolma Anındaki Portresi, Mehmet Özger; Gelenek ve Modern Arasında Nuhan Nebi Çam Öyküleri, Mustafa Uçurum; Yollara Düşen Öykücü, İsmail Demirel; Öykü Denizinde Bir Ada, Recep Şükrü Güngör; Nuhan Nebi Öykülerinde Yolculuk, Ali Büyükçapar; Nuhan Nebi Çam'ın "Öylesine Bir Hikaye"sine Zeyl, Sema Dural; Koreografik Bir Okuma: Kaçış,  Fatma Kevser Sümer; Yangın Sonrası Ölmek'te Çağdaş Metaforlar, Hamide Coşkun; Yolcu ve Eşkıya'da Lirik Anlatı Geleneği, Mehmet Muharrem Akça; Pastoral Senfoni, Nabi Çömez; Nuhan Nebi Çam Öykülerinde Yalnızlık Vurgusu, İsa Darakcı; Büyük Hayatların Gölgesinde  adlarını taşıyan yazılarıyla birçok isim, Nuhan Nebi Çam hikâyeleri üzerine düşüncelerini kaleme alıyor. Dosyanın devamında geleneksel format devam ediyor. Nuhan Nebi Çam'ın "Boşluk" adlı hikâyesinden hemen sonra İsmail Demirel'in yazar ile yaptığı sıcak söyleşi dikkat çekiyor.

Derginin son sıralarında Cihan Taşan, Ömer Hatunoğlu, Çağla Göksel Çakır, Kübra Altunhan, Gürhan Bıyıklı şiirleriyle; Hatice Çay ve Erkan Haksal değinileriyle; Zeynep Deniz ve Mehtap Altan hikâyeleriyle yer alıyorlar. (YILMAZ AHRAZ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —