Tarih: 17.04.2015 08:15

“Bu karanlık dönem bitecek!”

Facebook Twitter Linked-in

Bangladeş Hükümeti'nin hiçbir dayanağı olmadan, yargılanma ve savunma hakkını hiçe sayarak Cemaati İslami Genel Sekreteri Kamaruzzaman`ı idam ettiğini ifade eden Yücel, "Bu haksızlığı tel`in etmek ve Müslüman kardeşlerimizin yalnız olmadığını göstermek için bugün buradayız." dedi.

Muhammed Kamaruzzaman, tutuklu bulunduğu cezaevinde Hakka yürüdüğünü dile getiren Yücel, "Yüce Allah cihadını ve şahadetini kabul eylesin. Bangladeş hükümeti tarafından 1971`deki bağımsızlık savaşı sırasında işlenen suçların araştırılması için 2010 yılında kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Mayıs 2013`te şahsına karşı uydurma suçlamalardan Kamaruzzaman`ı suçlu bulmuş ve idama mahkûm etmişti. Hakkındaki iddiaların siyasi olduğunu savunan Kamaruzzaman, savaş boyunca köyünde kaldığını ileri sürerek suçlamaları reddetmiş ve kararı temyize götürmüştü. Ancak adaletin yoksun olduğu bir sistemde başvurduğu hukuki yollar bir çözüm olmamış ve geçtiğimiz hafta sonu idam edilmiştir." dedi.

Bu idam ve işkencelerin ortaçağ zihniyeti ürünü olduğunu söyleyen Yücel, "Irkçı emperyalizmin kadrolarının İslam coğrafyasını parçalayarak ve Müslümanların direnişini kırarak küresel sömürü sistemini devam ettirebileceklerini düşünmeleri tam bir hayaldir. Çünkü Allah`ın vaadi vardır. Yeryüzünde zulüm ebediyen devam edemez. Hiçbir plan, hiçbir güç merkezi, hiçbir teknoloji Allah`ın vaadinden daha  büyük değildir.  Mutlaka  bu  karanlık dönem  bitecek ve yeryüzü  ırkçı

emperyalistlerin kirli ellerinden kurtulacaktır." dedi.

İnsanı yaşatmayan, fikirlere ve inançlara tahammül edemeyen, barış ve kardeşliği esas almayan her iktidarın yıkılmaya mahkum olduğunu belirten Yücel, "İslam ülkelerinin ferasetten uzak yönetimlerinin Batı`nın tesirinde kalarak kendi halklarına karşı adaletten ve merhametten uzak uygulamalarla toplumu geleceğe taşımaları mümkün değildir, Merhum Kamaruzzaman`ın Müslümanların Kardeşliği ve islam Birliği söylemi ise ölümsüzdür; Onun şu sözleri İslam davasındaki samimiyetini ortaya koymaktadır: ''Yalnız Allah`tan af dilerim. Başbakan Hasina bana can verecek değildir. Onun gibi münafık zihniyetli birinden af dilemem. Hayalim Bangladeş`te islam`ın hâkimiyetidir. Ben belki göremem ama genç nesil hayalimi gerçekleştirecek inşallah. Sizler üzülmeyin, ağlamayın, inşallah cennette görüşeceğiz.''

İşlenen tüm bu zulümlere karşı Müslümanlar itidalli oluşlarını ve vakur duruşlarını kaybetmeden hakkı haykırmaya devam edeceklerdir. Irkçı emperyalizmin kendilerini çekmeye çalıştığı terör tuzağına düşmeyeceklerdir, islam`ın tüm insanlığı kuşatan barış, adalet ve merhamet değerlerinden geri adım atmayacaklardır." dedi.

Merhum Kamaruzzaman`ın içinde yaşadığımız çağa olan şahitliğini, şahadetini tebrik ettiklerini söyleyen Yücel, "Biz inanıyoruz ki Merhum Kamaruzzaman`ın şahadeti O`nu ölümsüzleştirmiştir. Şahadet şahitlik etmek, tanık olmaktır. Merhum Kamaruzzaman da tıpkı Merhum Frbakan Hocamız gibi içinde yaşadığı dönemin tanığıdır, şahididir. İçinde bulunduğu çağı en güzel şekilde okumuş ve bu okuyuşu en güzel bir mücahede ile taçlandırmıştır. İnanıyoruz ki Efendimiz (s.a.v.) kendilerini alınlarından öpecektir." dedi. (SAFA GAYRET)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —