CHP
Siyasi 21.04.2015 02:54:32 0

CHP'nin STK ziyaretleri devam ediyor

CHP Kahramanmaraş milletvekili adaylarının seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

CHP Kahramanmaraş milletvekili adaylarından iş adamı Kamil Dalkara, öğretmen Nilden Beyazıt Postalcı, avukat Eylem Çağraş, iş adamı Emre Kazancı ve CHP il Başkanı Esat Şengül, Kahramanmaraş ticaret borsasını, Kartal kaya sulama birliği, serbest mali müşavirler odası, harita kadastro mühendisler odası, ziraat mühendisleri odası, diş hekimleri derneğini ziyaret etti.

Ziyaretlerde konuşan Pazarcık eski Belediye Başkanı ve CHP 1.Sıra milletvekili adayı Kamil Dalkara, Türkiye ekonomisinin iflasın eşiğine geldiğini belirterek, tarıma yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Dalkara; " Kahramanmaraş Türkiye'nin tarım alanı açısından 31. İli.  Yani 20 milyon ton bir önceki yıl pamuk üretimi varken şuanda 18 milyona düştü. Göründüğü üzere üretim artması gerekirken her geçen yıl azalıyor." Dedi.

Türkiye'de 27 " 28 milyon civarın da hektar ekilebilir arazi olduğunu da söyleyen Dalkara, konuşmasını şöyle sürdürdü; " Bu yıl 5 milyon hektar arazi ekilememiştir. Bunların düzeltilmesi ve tarıma yönelik bir çalışmanın olması lazım.  Şuanda ülkemizde tarım alanlarının hem işlenememiş olması hem de işlenen tarım arazilerinden elde edilen verimin fiyatlandırma konusunda alan garantisinin olmaması çiftçiyi inanılmaz derece'de etkilenmiştir. O yüzden genel Başkanımızın çok güzel verimli projeleri var. Yine Kahramanmaraş ölçeğine baktığımızda Kahramanmaraş bakın Türkiye'nin tarım alanı açısından Türkiye'nin 31. İli yani 20 milyon ton bir önceki yıl pamuk üretimi varken şuanda 18 milyona düştü. 2014 yılı üretilen 18 milyon pamuk demek ki bu bölgede artık pamuk ekilemez hale gelmiştir.  Mısır ile ilgili hakeza Türkiye'de Kahramanmaraş 31. İl ama Türkiye'nin ürettiği mısırın sadece %2,3'nü karşılaya biliyoruz.  Pamuk'ta %0.76. ürete biliyoruz. Kahramanmaraş olarak yani sanayi alanımızın genişliğini hep anlatırız.  Kahramanmaraş sanayi kentidir deriz ama sanayide de çok iyi değiliz.  Bugün Türkiye'nin ekonomi olarak 18. İliyiz ama üretim alanın da ihracat alanın da daha 785 milyon dolarlık ihracat yapmışız.  İthalatımız iki katı 1 milyar 300 milyon civarın da. Yani dışarıya mal pazarlamayı da bilmiyoruz.  Bunların hepsinin bir planlama halinde, gerek borsa gerek ticaret sanayi odasının iyi bir çalışma içerisin de olması lazım.  Eğer Kahramanmaraş'ta sanayi alt yapısı varsa eğer sanayi'de bir hamle varsa bu 2. Sanayi bölgesinin dolması lazım. Bırakın hayata geçirilmeyi dolması lazım ama bizde daha 2. Sanayi bölgesi hayata geçirilemedi. Demek ki yatırım yok! Sanayici can derdinde ve şuan da inanılmaz derece de bir cambaz gibi ipin üzerin de geziyor her an düşebilir.  Yani finans kuruluşları yarın biraz parayı kestiği zaman hepimiz batma noktasındayız.  Sanayici bu noktaya gelmemeli bence sanayici biraz daha temelleri olan yarın'a umut ile bakan bir sanayici kesimi olması lazım."

DALKARA, ÜNAL'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Ak parti grup Başkan vekili Mahir Ünal'ın sözlerini hatırlatan Dalkara; "Sayın Mahir Ünal'ın yapmış olduğu açıklama çok talihsiz bir açıklamaydı.  Biz sanayiciyi, çiftçiyi, esnafı borçlandırarak kendimize mahkûm ettik bize mecburlar dedi. Evet, ölçekte baktığımız da doğru böyle yaptılar.  Sanayiciyi kendine mahkûm etti.  Çiftçiyi kendine mahkûm etti. İşçiyi memuru kendine mahkûm etti. Peki, 13 yıldır bütün sanayici arkadaşlarımız burada hepsi AKP'ye oy verdi. Yarına umut ile bakmak adına ama ben bir istikrar göremedim.  Bende bir sanayiciyim ama ben 12 yıldır çırpınıyorum.  Yeni bir yatırım yapamadım. Yeni bir fabrika kuramadım. Yeni bir makine alamadım. Kahramanmaraş'ta hiç kimsenin aldığını sanmıyorum.  Ancak ve ancak birinci derece de devlet ile iş yapan, birinci derece de siyasi partiler ile dirsek teması olan arkadaşlarımız belki zaman zaman devletten kaynak kullanarak bir şekilde bir şeyler yapılmış olabilir. Onun dışın da öz kaynakları ile kimse bir şey yapamadı. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında şahsım adına Kahramanmaraş'ın tüm sorunlarını bilen kardeşiniz olarak şehir ile ilgili tüm sorunlar ile sizler ile el ele vererek Kahramanmaraş'ı çok daha iyi bir noktaya getirebilme çabasında olacağız.  Yeni bir teşvik yasası çıkartmamız şart! Şuan ki teşvik yasası sanayicinin yatırım yapmasını hiçbir zaman olanak vermiyor. Şuanda Türkiye ekonomik anlam da iflas etmiştir. Tarım alanın da iflas etmiştir. Buna hangi noktadan bakarsanız bakın hepimizin ayrı siyasi görüşleri olabilir, ama ben bunu bir siyasi görüş olarak değil bir sanayici olarak söylüyorum.  Hepimiz pamuk ipliğine bağlıyız ve bu ülkede ekonomik anlam da iflas etmiş durumda." Diye belirtti.

ÜCRETSİZ KREŞLER YAPACAĞIZ

CHP Kahramanmaraş 2. Sıra milletvekili adayı Nilden Beyazıt Postalcı ise, Siyasete girme nedenini açıklayarak; "Toplumsal adalet, kişisel hak ve özgürlükler ve en önemlisi de kadın sorunları dolayısı ile benim Kahramanmaraş'tan aday gösterilmem benim için çok önemliydi.  Ben boğaz içi üniversitesinden sonra Amerika'da siyaset üzerine uzmanlaştım ve şuanda tabi bu süre zarfında ara verdim.  Ama boğaz içi üniversitesi siyaset bölümü hocasıyım. Siz kadını mutlu ederseniz o toplum mutlu olur. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak ölçülerimizden bir tanesi de, evlerine kapanmış, hayattan çekilmiş insanları tekrardan topluma kazandırmak. Benim Cumhuriyet Halk Partisi'nde çalışmalarım hep bu yönde oldu ve buraya geldiğimde de bunu çok net gördüm.  Seçmenin yarısı kadın fakat kadınlar ortada yoklar!  Kadınları var etmek adına hiç bir şey yapılmamış.  Çocukları kazandırmak adına bir şey yapılmamış.  Bir tiyatro olmamış, eğitim merkezleri yapılmamış, Kahramanmaraş kaderine terk edilmiş!  Kahramanmaraş kendi içerisine kapanmış! Akşam 9 olunca toplu taşıma araçları bitirilmiş.  İnsanların bir biri ile iletişimi kesilmiş ve kendi içersine kapanmış. Biz bunu artık yıkmak istiyoruz!  Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda da kadınlar ile ilgili çok önemli çalışmalar yapacağız. Bunun en başı özellikle genç kadınları topluma kazandırmak için ücretsiz kreşler yapacağız.  Onlar hiçbir bedel ödemeden çocuklarını kreşe verebilecekler ve istiyorlarsa evde yün örüp bunu satabilecekler.  Benim Kahramanmaraş'ta çalışma alanım daha çok kadınlar ile aileler ile olacak." Dedi.

KADINLARIMIZ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

CHP'nin bir diğer kadın milletvekili adayı Eylem Çağraş'ta ekonominde çıkmaza gelindiğini belirterek; " 10.000'e yakın borçlu insan var.  Yani 10.000'e yakın dosyam var ve çoğunluk ile sizin fabrikalarda asgari ücret ile çalışan işçilerdir. Bu anlamda görüyorum ki ekonomide gerçekten ne kadar büyük bir sıkıntı yaşanıyor.  İşte üretimin Türkiye'de ne kadar azaldığını sadece tüketim toplumu haline geldiğimizi görmekteyiz.  Bende bu anlamda hani ne yapabilirim işte ülkemiz için Cumhuriyet Halk Partisine katılarak ülkemizin gerek ekonomik politikasına gerekse bir kadın olarak Kahramanmaraş'a ne yapabilirim diye yola çıktım ve ön seçime girdim.  22 Martta hepinizin bildiği üzere ön seçimde de gördüm ki gerçekten Cumhuriyet Halk Partisinin tabanı bir kadına ne kadar değer verdiğini önemsediğini ve gerçekten el üstünde tutulduğunu onu gözlemledim. Ve partimiz adına da tüm toplumumuz adına da çok mutlu oldum." Diye kaydetti. (HABER MERKEZİ)

 

 

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler P...

Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu gelec...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Yedikuyular’a Haftanın Her Günü Toplu Taşıma Sefer...

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genel...

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şah...

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliğinin Sembolü Kİ...

KSÜ Oto Ekspertiz Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştir...

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü...

Büyükşehir, DOĞAKA’nın Destekleriyle 3 Yeni Yatırı...

Büyükşehir’in Tiyatro Okulu ‘Sahne Maraş’ Perde Di...

İhtisas Akademi Açılış Lansmanı ve Dersi KSÜ’de Ge...

KSÜ’de 5. Geleneksel Türk Halk Müziği Konseri Düze...

Kahramanmaraş’ın ihracatı 1 milyar 128 milyon dola...

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4...

Yedikuyular’a Otobüs Seferleri Başlıyor!

KİPAŞ Holding’e Platin Global 100 Ödülleri’nde Pre...

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı...

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor

Olimpiyatlarda yarışacak tek takım

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapıl...

KSÜ’de Vefatının 550. Yılında Ali Kuşçu Anıldı

Halil Altun, Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkan...

ENDES’le Özel Gereksinimli 20 Vatandaşın İstihdamı...

Ünal Ateş " Aile hekimlerine yapılanlar asla kabul...

Aslan Yüzgeç Protokol Müdürü Oldu!

O firma çalışmaları karda bile aksatmadı

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu Operasyonunda 7 Şahıs ...

Afşin’de Yeşilçam Şarkılarıyla Nostalji Rüzgarı Es...

Yedikuyular ve Ali Kayası Terası yollarında kış la...

Türkiye Offroad Şampiyonası Sezon Finali Kahramanm...

Kahramanmaraş’taki Fırtına Saatte 95 Kilometre Hız...

Vefatının 102. Yılında Sütçü İmam, KSÜ’de dualarla...

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyon...

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boy...

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşat...

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı...

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Y...

Onikişubat Belediyesi’nden kadınlara yönelik ücret...

70 Dakika İçerisinde Aktarma Ücretsiz

Hayırsever İş İnsanlarından Kahramanmaraş Emniyet ...

24.1° / 10.6°

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretleri

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesajı

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genelinde operasyonlar

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şahıslar yakalandı

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4 Kişi Yakalandı

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a Ziyaret

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Yeni Yol Açıyor

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapılacak"