“Türk Milleti geçmişte yaşananları unutmadı”
Gündem 24.04.2015 16:36:13 0

“Türk Milleti geçmişte yaşananları unutmadı”

Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili Kahramanmaraş Sivil Toplum Örgütleri adına Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı açıklamalarda bulundu.

Bugün burada sözde Ermeni soykırımı iddialarını kınamak ve Ermeni çeteleri tarafından vahşice katledilen onbinlerce şehidimizi anmak amacıyla toplandık diyen Bağcı şunları söyledi, "Biliyoruz ki, tarih milletlerin hafızasıdır. Tarihini bilmeyen milletler geleceklerini doğru planlayamaz ve doğru inşa edemezler. Bundan dolayıdır ki, tarihimizi öğrenmek ve nesillerimize öğretmek en temel milli görevlerimizden biridir ve biri olmalıdır."

Ermeni diasporası ve Ermeni lobilerinin, Türkiye`nin dış politikasını sürekli baskı altında tutmak ve sözde soykırımın tanınması için yoğun mücadeleler verdiğini ifade eden Bağcı, "1. Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı Hükümetinin tamamen güvenlik amacıyla mecbur kalarak çıkardığı Tehcir Kanunu sebebiyle yapılan yer değişikliği uygulamalarını bahane ediyorlar." dedi.

Bağcı, Hukuki anlamda soykırımın tanımını şöyle yaptı, "Uluslararası hukuk açısından soykırım, dini ya da etnik bir grubu, dininden yada etnik kökeninden dolayı bilinçli ve kasıtlı olarak yok etmektir. Söz konusu dönemlerde Ermeni çetelerinin ve işbirlikçilerinin bilinçli ve kasıtlı olarak yaptıkları Müslümanlara yönelik katliamlar, resmi belgelerde ve arşivlerde açık ve net olarak görülmektedir. Yani Ermeniler ve işbirlikçileri soykırım suçu işlemişlerdir. Yüce Milletimiz söz konusu dönemlerde soykırıma maruz kalan evlatları ile ilgili hukuki haklarını saklı tutmakta kendi yapmış oldukları katliamları ecdadımıza yüklemeye çalışan şer odaklarını şiddetle kınamaktadır."

Ayak bastığı her yerde adaleti, hakkı ve hukuku hakim kılan Yüce Milletimizin başı dik alnı açıktır diyen Bağcı, "Söz konusu dönemlerde cereyan eden olayların, vicdan ve ahlak sahibi tarafsız tarihçiler tarafından, bilimsel olarak resmi belgeler ve arşivler dikkate alınmak suretiyle araştırılması, tarihi gerçeklerin ortaya çıkarılarak tüm dünyaya ilan edilmesi asla vazgeçmeyeceğimiz haklı talebimiz ve çağrımızdır. Bu çağrımızı geçmiş yıllarda da zikretmemize rağmen, Ermeni çetelerinin ve işbirlikçilerinin bu çağrılarımızı cevapsız bırakmaları ve kaçmaları, tarihsel gerçeklerle yüzleşmek istememeleri , soykırım suçlamalarının sadece siyasi amaçlarla uydurulmuş koskoca bir yalan olduğunun en büyük göstergesidir. " dedi.

Ermenistan devlet yetkililerine, diaspora çetelerine ve işbirlikçilerine seslenen Bağcı, "Yüce Milletimiz bu soykırım yalanlarını asla kabul etmeyecektir. Tarihi gerçekler apaçık ortadayken, yalanlar üzerine inşa etmeye çalıştığınız kirli yapı mutlaka çökecek ve altında kalacaksınız, tüm Dünya bilmelidir ki; bırakın insan haklarını, hayvanların bile haklarını gözeten, yaratılanı yaratandan dolayı sevmeyi kendine görev saymış, yüz yıllarca mazlumların umudu, zalimlerin korkusu olmuş Yüce Milletimiz bu soykırım suçlamalarını, asil ecdadına küfür ve hakaret olarak görmekte ve bu suçlamada bulunanlara her zemin ve zamanda gereken cevabı misliyle vermekte kararlıdır." dedi.

Türk Milleti'nin geçmişte yaşananları unutmadığını belirten Bağcı, "Kendi kan kokan geçmişini kaleme alırken ``20.000 Müslüman Türk`ü katlettik ve sadece 130 kayıp verdik`` diye övünen insanlıktan nasibini almamış çete başı Baron Agasi`leri unutmadık ve unutmayacağız.

Osmanlı Mebusan Meclisinde vekillik yapıp, Yüce ecdadımızın sakalını yolan, düşman kuvvetleriyle işbirliğine girerek cephedeki askerlerimizi sırtından hançerleyen, dönemin son model silahlarını temin edip, Ermeni çetelerinin eline vererek, savunmasız Müslümanlarının katlettiren Agop Hırlakyanları,Vahan Papazyanları, ``Kurşunlarımızı boşa harcamayalım`` diyerek savunmasız kadınları, çocukları ve yaşlıları yakarak, diri diri toprağa gömüp katledecek kadar alçaklaşan ve adileşen Kirkorları, Karakinleri, Balkanlarda, Anadolu`da, Kafkaslarda, Ortadoğuda ve Kuzey Afrika`da dini ve vatanı uğruna mücadele verirken acımasızca ve vahşice katledilen milyonlarca Müslümanı unutmadık, unutmayacağız." dedi.

Tarih boyu birçok devletler ve imparatorluklar kurmuş, hak, hukuk ve adaletin temsilcisi olmuş Yüce Türk milleti dininden ve töresinden aldığı terbiyenin bir gereği olarak kendi bünyesinde kin ve nefret duygularına asla yer vermemektedir. 800 yıl dostça kardeşçe yan yana omuz omuza yaşadığı ``Millet-i Sadıka`` olarak adlandırdığı Ermeni milletine olan hoş görüsünü, yakın geçmişte yaşanan ve her iki tarafın da ciddi kayıplar vermesine yol açan tüm olumsuzluklara rağmen hala muhafaza etmekte, emperyalist odakların ve işbirlikçilerinin kirli dehlizlerinde yazdıkları kanlı senaryolarında figüran olmayan sağ duyulu Ermenileri bağrına basmakta asla tereddüt etmemektedir.

1918`de kurulan ilk Ermenistan Devletinin Başbakanı Ovannes Kaçaznuni'den alıntı yapan Bağcı, "Ortak gelecek ve huzurlu yarınlar için Ermeni halkına 1918`de kurulan ilk Ermenistan Devletinin Başbakanı Ovannes Kaçaznuni`nin ``Emperyal güçlerin oyunlarına geldik, hayal gördük yazık ettik memleketimize. Aslını söylemek gerekirse, Türkler haklıydı`` sözlerini hatırlatıyor, emperyal odakların ve teröristlerin kanlı pençelerinden kendilerini kurtarmalarını ümit ve temenni ediyoruz." dedi.

Bu soykırım yalanlarını asla kabul etmeyeceklerini belirten Bağcı, sözlerini şiirle sonlandırdı "Her zeminde ve zamanda gereken her türlü çalışmanın yapılacağı her türlü tedbirin alınacağını buradan tüm dünyaya ilan ederken sözlerimi İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy`un şu dizeleriyle bitirmek istiyorum."

Tükürün milleti alçakça vuran darbelere!

Tükürün onlara alkış tutan kahpelere!

Tükürün ehli salibin o hayasız yüzüne!

Tükürün onların asla güvenilmez sözüne!

Medeniyet denilen maskara mahluku görün:

Tükürün maskeli vicdanına asrın, tükürün!

 

(Haber: Safa Gayret)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı