Tarih: 25.04.2015 16:26

İTÜ Rüzgarı Kahramanmaraş'ta

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kılıçkıran İTÜ hakkında şunları söyledi. "İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye'de yer alan 1773 yılında ‘Mühendishane-i Bahri-i Hümayün' adıyla İstanbul'da kurulmuş devlet üniversitesidir. Bünyesindeki 13 fakülte, 39 bölüm ve 6 enstitü ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir."

İTÜ'nün Osmanlı İmparatorluğu zamanında kurulduğunu dile getiren Kılıçkıran, "Üniversitemiz, Sultan III. Mustafa zamanında batılı anlamda bir mühendislik eğitimi vermek için kuruldu. Ülkemizin 242 yıllık köklü üniversitesi olan İstanbul Teknik Üniversite'sinin mezunları olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bugün burada geçmişe kısa yolculuk yaparak, küçük de olsa tekrar okul yıllarımıza giderek hatıralarımızı canlandıracağız. Aynı zamanda geçmiş yılların verdiği tecrübeleri teknik üniversiteliler olarak daha ileri yıllara taşıyacağız.

Bu güzel günde bizleri bir araya getiren Kahramanmaraş İTÜ Mezunları Derneği olarak bu organizasyonu hazırlamamızda emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi

İTÜ Mezunu Kahramanmaraşlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Serdar Erdoğanyılmaz ise şunları söyledi. "İTÜ'lülerde müthiş bir mütevazılık var. Bunun böyle olmaması gerek, Cumhurbaşkanlar, bakanlar yetiştirmiş bir üniversitenin mezunlarıyız. Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan göğsünden arı rozetini hiç çıkarmadılar. Bu derneği kurarken, düşünen beyinler, teknik ve mühendislik bilenler olarak, İTÜ mezunları olarak Kahramanmaraş için bir şeyler yapalım dedik. Şehrimizin mimarları, mühendisleri ve iş adamları genellikle İTÜ mezunu. Üniversitemiz için bu bir gurur kaynağıdır, şehrimiz içinse bir şanstır."

İTÜ Mezunu Kahramanmaraşlılar Derneği Yönetim Kurulunun bir başka üyesi olan Hanifi Öksüz, "İTÜ hayatımda çok önemli bir yer almıştır, bizim zamanımızda en yüksek puanla öğrenci alan türkiye'nin 1 numaralı üniversitesiydi. İTÜ'den mezun olanlar sanayicilikte, mühendislikte çok önemli yerlere geldiler. Lise'ye Kahramanmaraş'ta başladım, Kabataş'ta bitirdim. Bana üniversite, sanayicilik ve tarım sevdasını babam aşılamıştır. Yeni mezun olduğumuzda düzenlenen mezuniyet toplantısında tüm arkadaşlar ülkenin önemli holdinglerinde mühendislik görevleri aldıklarını söylüyorlardı, bana planımı sorduklarında "Kahramanmaraş'a gidip çiftçilik yapacağım" dedim. O birçok arkadaşım bu kararım hakkında beni uyarmıştı, şimdi hak veriyorlar." dedi. (SAFA GAYRET)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —