“Kahramanmaraş Kilis
Gündem 28.04.2015 11:48:57 0

“Kahramanmaraş Kilis'ten bile geride kaldı”

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Seçim İletişim Merkezi açılışında Milletvekili adayları açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili adaylarının yanında olduğunu ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, "İlk günden beri beyanatım şudur, gün birlik ve beraberlik günü, gün Kahramanmaraş'lıların MHP'de toplanma günüdür. 25. dönemde Kahramanmaraş'ımızın 38 aday adayı vardı, hepsi birbirinden değerli, hepsi de Kahramanmaraş'a ve ülkemize, milletimize hizmet etmeye, kendisini adamaya hazır. Bunlardan 8'i şu an aday. MHP Ailesi olarak bu yolda sonuna kadar yanarında olacağız." dedi.

Kahramanmaraş'ın 2002'de AKP'ye 7 milletvekili verdiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili 1. sıra adayı Fahrettin Oğuz Tor, "Kahramanmaraş halkı AKP'ye 2007 yılında 6, 2011 yılında 6 milletvekili daha verdi." dedi.

Türkiye'nin ekonomik ve siyasi sorunlarının son zamanlarda çok büyüdüğünü ifade eden Tor, "Bölücülüğün, ayrımcılığın, yolsuzluğun, hırsızlığın tavan yaptığı bir ülkede yaşıyoruz. Cumhuriyet tarihinde yolsuzluk nedeniyle 4 bakanı birden istifa eden hükümet yoktur. Avrupa'da gelişmiş demokrasilerde böyle bir hükümet asla başta kalamaz. Ama parlamento çoğunluğuyla maalesef bunlar aklanmaya çalışılmıştır. Biz biliyoruz ki Milletimiz 7 Haziran'da bunun hesabını soracak." dedi.

Kahramanmaraş gelişmişlik bakımından Kilis'ten bile geri kalmıştır diyen Tor, şunları söyledi. "Bakınız 2014 yılı itibariyle Kahramanmaraş'ta kişi başına düşen kamu yatırımı 456 liradır. Adıyaman'da 690 lira, Ağrı'da 442 liradır, henüz yeni il olmuş Ardahan'da 695 liradır, Batman'da 759 liradır, Bingöl'de 1061 liradır, Diyarbakır'da 648 liradır. Kıymetli hemşerilerim, AKP'ye onca milletvekili verdiniz, saydığım illere yapılan yatırım Kahramanmaraş'a yapılandan katbekat fazladır."

Kahramanmaraş'a yatırım gelmediğini ifade eden Tor, "Bunun neticesinde Kahramanmaraş işsizlikte 13. Sıradadır. Adıyaman'dan, Malatya'dan Gaziantep'ten, Kilis'ten bile daha kötü durumdadır. Kahramanmaraş göç vermektedir. 2013 yılında 24.560 gelen olmuş, 29.322 giden olmuş. Bu güzelim memlekette göç -4'tür Kahramanmaraş neden göç vermektedir, 19 milletvekilinin buraya Herhangi bir faydası olmamasından vermektedir.

Kahramanmaraş'ın gelişmişlikte 81 il arasında 51. sırada olduğunu belirten Tor, "Kahramanmaraş, Batman'dan geridir. 7 Haziran'da oy kullanacaksınız bunları iyi öğrenin, Bingöl'den, Burdur'dan, Karaman'dan, Mardin'den geridir. Kahramanmaraş bu nedenlerden göç veriyor. Sosyal gelişmişlik bakımından Kahramanmaraş daha da kötüdür. 66. Sıradadır, Bayburt'tan, Afyon'dan, Ardahan'dan, Burdur'dan, Osmaniye'den, Kars'tan geridir." dedi.

7 Haziran'da AKP'ye oy verirseniz Kahramanmaraş çok daha geriye gidecektir diyen Tor, "Kişisel mutluluk ve memnuniyet bakımından Kahramanmaraş ne derece mutludur? 81 il arasında 38.dir. kahramanmaraşın daha üstlerde olmaması için hiçbir neden yoktur.

Kahramanmaraş iklim bakımından, su potansiyeli bakımından, tabiat olarak türkiyenin en güzel illerindendir. Peki halk neden mutlu değil, bu kafayla Kahramanmaraşlının mutlu olması mümkün değildir." dedi.

Kahramanmaraş'a dışarıdan bakıldığında kahramanların şehridir diyen Tor, "Hiç şüphe yok Kahramanmaraş'ın kahramanlığına gölge düşürülmüştür. Oy vererek seçtiğiniz insanlar, bebek katilleriyle Dolmabahçe Sarayı'nda el sıkışmıştır. Kim sıkışmıştır, Mahir Ünal. Eğer AKP'ye oy verirseniz, el sıkışmaya devam edeceklerdir. Allah korusun, bu güzide yerlerimiz elden çıkmak üzeredir. Asker, polis dışarı çıkamamaktadır, bayrak çekmişler, marş bestelemişler, vergi topluyorlar. Seçimde oy vermek çok kolaydır. Gözünüzün önüne getirin, Milletimiz ya bebek katilleriyle el sıkışanlara oy vererek kahramanlığına zül getirecektir ya da Vatan, Millet diyen, geçmişte şehitler verdiğimiz bu kutsal harekete oy verecektir. Bu kadar basit." dedi.

Kahramanmaraş'ın kötü durumda olduğunu belirten Tor, "Şimdi soruyorum, Kahramanmaraş ve ilçelerinde doğru düzgün yol var mı? Allah rızası için Ekinözün'e, Kayseri yoluna gidenler söylesin günde yüzlerce tır geçiyor, her gün trafik kazası oluyor. Bu kafayla Kayseri, Elbistan Kahramanmaraş yolunu ancak 100 yılda yapabilirler. Seçim yaklaşınca diyorlar ki biz Kayseri yolunu duble yapacağız, Göksun Elbistan arasını duble yapacağız. Tamamen aldatma ve kandırmadır. Bunu 2011 ve daha öncesinde de söylüyorlardı. Vatandaş uyandı, bu seçimde ciddi bir tokat atacaksınız." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü, "Seçim iletişim merkezi açılışımıza katılarak şeref verdiniz." dedi.

Ötüken'den çıkan atalarımız gibi dağları eritip iktidara gelmeye var mısınız diyen Kütükçü, "Türkiye'nin makus tarihini değiştirmek için yılmadan çalışmaya var mısınız, bugün Türkiye'yi ekonomik sorunlardan kurtarmak için iktidara yürüdüğümüzü ilan ediyoruz, milli, onur, haysiyet ve vicdanın gür sesi olacağız. İnancım o dur ki milli çağrımız tüm Türk ve İslam Coğrafyalarına dalga dalga yayılacaktır. Türk Milleti Kahramanmaraş'tan, sizden çıkacak sesi beklemektedir. Bu ses mazlumların, kimsesizlerin ümidi olacaktır. Can çekişen köylü ve çiftçilerin, çaresiz esnaf ve zanaatkarların, emeklilerin nefesi olacaktır." dedi

Anadolu'da kesintisiz 1000 yıl yaşayan tek milletin Türk Milleti olduğunu belirten Kütükçü, "Kuran'ın ayetleriyle alay edip ‘bakara makara' rezilliğine bulaşan, İranlı karanlık bir adamın eline düşen malum rüşvetçi eski bakan AKP'de baş tacı edilmiştir. Allah'la kandıranlara, İslam'la aldatanlara, yalancı fetvalarla yolsuzlukları örtbas edecek kadar alçalanlara sabır gösterecek misiniz? Gelin birlikte ülkemize sahip çıkalım. Gelin zalime karşı bizimle yürüyün. Huzur, istiklal için tek çare Milliyetçi Hareket Partisi`dir. Dinimiz, dilimiz, bayrağımız, vatanımız tektir. Bu vatanı bölemeyecekler." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.7° / 12.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı