Gündem

Gündem Haberleri

İnşaat çöktü, 9 yaralı

İnşaat çöktü, 9 yaralı

Kahramanmaraş`ta bir inşaata beton döküldüğü sırada meydana gelen çökme sonucu 9 işçi yaralandı.

Onikişubat ilçesi Gayberli Mahallesi Hal Kavşağı civarında bir iş yeri inşaatının birinci katına ''tabla beton'' döküldüğü sırada çökme yaşandı.

Bu sırada çalışan işçiler Mustafa Tuğrul, Yaşar Tuğrul, Hasan Çelik, Adem Kozan, Yaşar Kömeç, Ali Tuğrul, Yusuf Tuğrul, Sonar Tuğrul ve Emrah Akçakaya zemine düşerek yaralandı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 Acil Servis, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yardımıyla kurtarılan işçiler ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi.

İnşaat alanında enkaz kaldırma çalışması başlatıldı.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaata tabla betonun döküldüğü sırada çökmenin yaşandığını belirtti.

Ekiplerin müdahalesiyle işçilerin kısa sürede kurtarıldığını, sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Güvençer, ''Olay yerinden çıkartılan 4 kardeşimizin durumu ciddi ancak hayatı tehlikeleri yok. Kısa sürede müdahale edilmesi olayın ağırlığını ve bizi üzen tarafını kısmen hafifletiyor. Aldığımız bilgilere göre şu anda enkaz altında hiç kimse yok. Ancak biz emin olmak için enkazla ilgili çalışmalar devam edecek'' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç ise işçilerin yaralanmasından üzüntü duyduğunu belirterek, ''İnşallah yaralı kardeşlerimiz acil şifaya kavuşurlar. Bu konular daha hassas şekilde incelenecek'' dedi. (AA) 

 



TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi
“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi