700 Ticaret Meslek Lisesi Mezunu bir araya geldi
Gündem 19.05.2015 10:44:59 0

700 Ticaret Meslek Lisesi Mezunu bir araya geldi

Bu yıl 2.si düzenlenen Kahramanmaraş Ticaret Lisesi Mezunları Pilav Günü etkinliğine 700' e yakın okul mezunu katıldı. Liseli yıllarında yaşadıkları hatıralarını, okul bahçesinde ve okul sıralarında yeniden yaşayan mezunlar gönüllerince eğlendiler.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  Dulkadiroğlu Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, Onikişubat Enver Gökşen, Okul Müdürü Fahrettin Üstündağ, Tertip Komitesi, okul mezunları, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Burada yaptığı konuşmada; "Değerli Ticaret Lisesi Mezunları bu sıcak atmosferde sizlerle beraber olmak bizleri mesut ve bahtiyar etmiştir. Birliktelinizin böyle güzellikle devam etmesini diliyorum.  Onikişubat Belediyesi olarak  Ticaret Meslek lisesi Mezunlarının her zaman yanındayız. Güzel bir organizasyon olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum" dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise yaptığı konuşmada; "Bu gün ikini programınıza katılıyorum. Geçen yıl da katılmıştım. Geçen yıl da yapılmıştı bu yılda yapıldı. 2 yılda Tüm Kahramanmaraş'ımıza mal edilecek şekilde olmuş ve organizasyonun standardı yükselmiş. İnşallah bundan sonra daha farklı organizasyonlarla bu geleneğin uzun yıllar devam edeceğini düşünüyorum. Emeğe geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret Lisesi Mezunları adına bir konuşma yapan konuşma yapan Ahmet Karacan şunları söyledi; "  Kahramanmaraş Ticaret Lisesi Mezunları olarak 2014 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz ve geleneğe dönüştürdüğümüz Pilav Günü etkinliğini bu yıl daha kapsamlı hale getirdik.

Kahramanmaraş Ticaret Lisesi Mezunları olarak birlik ve beraberliği maddi ve manevi bütünüyle yarınlara taşımak amacıyla,  bu yıl Geleneksel Pilav günü etkinliğinin ikincisini düzenliyoruz.

Pilav bu birlikteliğin  tadı, tuzu. Önemli olan burada anıları yad edip sonraki nesillere dostluğu, kardeşliği, arkadaşlığı, birlik ve beraberliğimizi aktarmaktır. Bayrak yarışı misali sonraki nesillere bu bayrağı kendisine yakışan ritüellerle devretmenin gururunu yaşıyoruz.

İnsanlığın kendine has sosyalliği gereği böyle organizasyonları artırarak ve çeşitlendirerek hayatı dolu dolu yaşama yolunda ilerlemeliyiz. Zaman pek çok şey için harcanan en önemli beşeri sermayelerimizden birisidir. Her birimizin ayrı zamanlarda edindiği tecrübeleri böylesine dostluk zeminlerinde paylaşmak her yönüyle önemini artırıyor. Okulumuz bir ağaç gibi.Öyle ki kökü mazide güçlü; dalları bizimle, öğrenci, öğretmen ve görevlileriyle uzaklara erişen; Her bir öğrencisini insanlığa en iyi şekliyle hizmet edecek tohumları misali sıralarında eğiten bir ağaç. Biz bu kültürü canlı tutup paylaşmak için bugün bize düşen görevi yerine getirme gayretindeyiz.

Bu yorucu çalışma sürecinde her şeyi kolayca aşmama destek olan hayat arkadaşım Ayşe Karacan'a sonsuz teşekkürler.

Tertip komitesi olarak başta Kahramanmaraş Oniki Şubat Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek'e, Kervan Pastanesi ve Mustafa Pekel' e, Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ve Oda Başkanımız Arif Şen' e, Sünbül Yemek Fabrikasına ve tertip Komitemize destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz"dedi.

Okul adına ve öğretmenler adına konuşan Okul Müdürü Fahrettin Kerim üstündağ; "Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi'nin  51. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla mezunlarımız tarafından düzenlenen Pilav Günü etkinliğine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Değerli mezunlar, Kahramanmaraş'ın yarım asırlık Çınarı, Ticaret Meslek Lisesi'nin dalları olan sizlerle bir arada bulunmaktan gurur duyuyorum. İlimizin, ilçemizin çeşitli kademelerinde, bürokrat olan, mali müşavir olarak çalışan, esnaf olarak çalışan bütün mezunlarımızı buradan selamlıyorum. Aramıza katılmak isteyip gelemeyen mezunlarımızın fa gönüllerinin de bizlerle beraber olduğunu hissediyorum. 50. Yıl etkinliğinde bunun geleneksel olarak devam etmesini arzu ediyorum diye ifade de bulunmuştum. Çok şükür bu yılda 51.yılda 2. Cisini düzenledik. Özellikle Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Karacan ve Tertip Komitesine üyelerine ve sizlere çok teşekkür ediyorum " dedi.

Serbest Muhasebeciler Odası başkanı Arif Şen; " Bu pilav günü şüphesiz ki bahanedir. Maksat bir araya gelmek, kaynaşmak. Eski hatıraları canlandırmak, hasret gidermek. Böyle bir daveti alınca gerçekten heyecan duyduk. Oda olarak bu okulla içli dışkıyız. Bu okul mezunları bizlerle beraber çalışıyorlar. 1973-1974 mezunu olarak 500 civarındaydık. Bu sayı artı.  Mesleğimiz giderek daha önem kazandı. O dönemlerde üniversiteler girmekte zorluk çekerdik. Ama şu an görüyoruz ki bir çok bürokraside mezunlarımız var. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bu gün ticari hayatta vazgeçilmez elemanlardan bir tanesi de muhasebecidir. Bir firma kurulurken mutlaka bir de muhasebeci olması lazım. Bu da Ticaret Lisesi'nden mezun olmaktadır" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt yaptığı konuşmada şunları belirti; "  Çok güzel bir program olmuş. Gelecek yıllarda daha güzel organizasyonların olacağı kanaatindeyim. Milli Eğitim müdürlüğü olarak bize düşen ne görev varsa hazırız. Ben bu kadar güzel bir programı tertşpyyen tertip komisine çok teşekkür ediyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

37.5° / 20.2°

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nden Huzur uygulaması

Başkan Görgel: “Büyükşehir Olarak Kurban Bayramı’na Hazırız”

Kahramanmaraş’ta Uzay ve Havacılık Çağı Başlıyor

Türkiye Kamu Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği’nden Basın Açıklaması

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi