Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi
Eğt.-Kült. 25.05.2015 15:29:45 0

Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK Rüzgarı

TOKİ Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi Öğrencilerinin projeleri, düzenlenen TÜBİTAK Fuarı'nda sergilendi.



Gelenekselleşmesi için fuarı her yıl düzenlemeyi amaçladıklarını belirten TOKİ Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Çetin, "8 farklı dalda TÜBİTAK bilim fuarıyla ilgili çalışmalar yapıldı. TOKİ Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi olarak Mersin'e 16 tane proje gönderdik. Bu projelerimizi biz bir TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilemeyi düşündük. Fizik, Kimya, Tarih, Felsefe ve Psikoloji, Sosyoloji derslerinden arkadaşlarımızın hazırlamış olduğu projeleri bu şekilde sunuyoruz. Bur fuarı gerçekleştirmedeki amacımız öğrencilere yaptıkları çalışmaların değerli olduğunu göstermek. Aynı zamanda gelecek adına bir şeyleri başarmanın, başardığı ürünü sergilemenin gelecek adına onlara güven aşılayacağını düşündüğümüz, hatta öğrencilerin sosyalitesini arttıracağından gelecek planlaması adına böyle bir sergiyi açmayı düşündük. Zaten ülkemizde de şu anda bu konuda büyük yardımlar var. Gelecek adına, öğrencilerimiz ve okulumuz adına bunun olumlu etkisi olacağını düşünüyorum" Dedi.

UYUŞTURUCUYA HAYIR, YAVŞANA EVET


"Sentetik uyuşturucuya hayır, yavşana evet" projesiyle uyuşturucunun zararlarına dikkat çeken Abdulmuttalib Topalca, "Sentetik uyuşturucular insanların hayatlarına mâl oluyor. Araştırmalarım sonucunda sentetik uyuşturucunun ham maddesinin yavşan otu olduğunu öğrendim. Yavşan otu baş ağrısı, mide ağrısı, mide gazı ve mide asiti dengesizliği gibi sorunlara deva niteliğinde." Dedi.

Tadından dolayı sade tüketiminin zor olduğunu belirten Topalca, "Yavşan otu pekmez veya yoğurt ile karıştırarak oldukça rahat bir şekilde tüketilebiliyor." Dedi.

ŞİDDET YALNIZLAŞTIRIR


Fuarda şiddete, savaşa ve teröre karşı farkındalık uyandırmayı amaçladığını belirten İhsan Çevik, iki farklı cansız manken üzerinde şiddetin yalnızlaştırdığını merhametin ise dost kazandırdığını belgeleyen bir projesiyle dikkat çekti.

RECEP İVEDİK'Lİ FİLOZOFLAR PANOSU

Filozofları tanıtmayı amaçlayan projesiyle fuarda ilgi gören Rümeysa Maraşlıoğlu, "Tarihin en popüler filozoflarını kara kalemle resimleyerek filozofları halka tanıtmayı amaçlıyoruz.  Resimlerin altına filozoflar hakkında bilgi veren kısa açıklamalar yazdık." Dedi. Maraşlıoğlu, bir film karakteri olan "Recep İvedik"'in de resminin sergilenmesini "Standımızın ilgi görmesi için böyle eğlenceli bir detay düşündük" diyerek açıkladı.

BU KUPA BENİM

"Kilitli Kupa" projesiyle ilgi gören öğrencilerden Esra Karataş, "Yurt gibi birçok kişiyle birlikte yaşamak zorunda olduğumuz yerlerde çay kahve içmek için kullandığımız kişisel kupa bardağımızın başkaları tarafından kullanılmaması için kupayı yandan delerek kilit yerleştirdim ve kiliti her zaman yanımda taşıyarak ben yurtta değilken bir başkasının kupa bardağımı kullanmasını engelliyorum." Dedi.

HAVUZDA BOĞULMAYA SON


"Boğulmaya son" projesiyle hayat kurtarmayı amaçladığını belirten İsa Dağ, "Havuzdayken kramp girmesi gibi durumlar sonucunda boğulma durumlarında havuz kenarındaki güvenlik şefinin basacağı acil durum düğmesi havuzun tabanına yerleştirilmiş olan süzgeçi yukarı kaldırarak boğulmak üzere olan şahsı sudan çıkarıyor." Dedi.

KAHRAMANMARAŞLI FELSEFECİLER


Kahramanmaraşlı Felsefecileri felsefe meraklılarına tanıtmayı amaçladığını belirten Halime Yiğit, "Kahramanmaraşlı Felsefecilerimizden vecize ve tespitleri panomuza yazarak insanların dikkatine sunuyoruz." Dedi.

PROJEYİ YAPTIK YA SONRA?


TÜBİTAK gibi öğrencilerin projelerini kabul eden kuruluşlara proje gönderen öğrencilerin katılım aşamasında ve katıldıktan sonra izlemesi gereken yollar hakkında bilgi vermeyi amaçlayan Ayşegül Sütdelisi ile Esma Temiz, "TÜBİTAK'a projeler gönderen öğrencilerin sosyal ve akademik yaşamlarına olan etkisini araştırdık, elde ettiğimiz sonuçlardan yola çıkarak TÜBİTAK gibi kurumlara proje gönderme duygusunun öğrencilerin çalışma azmini artırdığını ve bilimsel çalışma konusunda uzmanlaşmaya yakınlaştıklarını gözlemledik. Öğrencilerin projelerini hayata geçirirken izlemeleri gereken yol hakkında da bilgiler veriyoruz." Dedi. (ÖMER KEBELİ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı