“Kentsel dönüşüm bütçesi rekoru bizde!”
Ekonomi 1.06.2015 09:08:07 0

“Kentsel dönüşüm bütçesi rekoru bizde!”

Teknik Makine Sanatkârları Kooperatifi Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Sanayi Esnafının sorularını yanıtladı.

Kahramanmaraş'ta son 10 yılda istikrar ve huzurla beraber çok büyük bir büyüme olduğunu dile getiren Erkoç, "İşlerimiz de büyüdü, esnaf sayısı arttı ama işyerlerimizin sayısı artmadı. Sayı artmayınca yeni kalfalar usta oldu, yer arıyor bulamıyorlar. Bunlardan dolayı kiralar arttı. Bunların hepsi bizim gözlemimiz Sanayi Sitesinde kiralar birkaç kat arttığının farkındayız. Tek tek tüm esnafları gezme imkanımız olmuyor ama sanayideki gelişmelerden haberdarız.

Söz verdiğimiz projeler için kaynak oluşturmamız lazım, bunun için yoğun bir şekilde girişimlerde bulunuyoruz. Hamdolsun Kahramanmaraş genelinde de, 1. Kuruluş yıl dönümünde kurumsallaştık. Birçok büyük şehir hâla yapılanabilmiş değil. Biz ilçelerimizde ve merkezimizde kısa sürede yeni yapılanmayı tamamladık. Size söz verdiğimiz projelerimizin ihalelerini de yaptık. Yaklaşık 1,500 KM'lik asfalt ihalesi yaptık.

Tünel ve köprü yavşaklar söz vermiştik. Hamdolsun onları da başlattık. Ulu Camii'nin orada ihaleyi yaptık. Yakın zamanda tamamlanacak. Sümbüllü vadisinde yoğunluk vardı, önceki gün ihalesini yaptık. Yakın zamanda inşallah orada şehrin merkezi ile batısını bağlayacak bir bulvar açılacak. Kayak merkezi söz vermiştik. 2500 dönüm alanın tahsisini aldık. İnşaat ihalesine başlıyoruz inşallah. Kış aylarına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu şekilde verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz.

Mahallelere park yapıyoruz, Türkiye'nin en çok kentsel dönüşüm bütçesi kullanan biziz. Atık su arıtma tesisimizin ihalesini de yaptık. Kahramanmaraş'ın en büyük problemlerinden bir tanesi olan Sır barajı kirliliğini Avrupa'dan alınan hibe ile çözeceğiz. Birçok belediye bu gibi temizleme çalışmalarını kendi imkanlarıyla yapmıştır. Biz Avrupa Birliği'nden alacağımız hibe ile yapacağız.

Sanayiyi, Doğukent yoluna bağlamayı planladıklarını söyleyen Erkoç, Suriyeli mültecilerin sanayi yolunu kullanarak oluşturduğu yoğunluğu, Gaziantep yolu üzerindeki Mado Kavşağı'ndan Suriyelilerin kampa gitmek için kullanabileceği bir yol açılacağını belirtti." Dedi.

Yoğun bir kış geçirdiğimizi belirten Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, "Tam 27 gündür sanayide yama çalışması yapıyoruz. Toplamda 6 bin ton asfalt kullandık." Dedi.

Hurda araç temizliğiyle ilgili sorunlarla karşılaştıklarını belirten Okay, "Koyduğumuz kurallara herkes uymalı. Herkes uymazsa bunun bir anlamı yok. Göreve başladığım ilk ay, sanayideki hurda araçları temizlettirdim. Ancak maalesef 20 gün temiz olarak kaldı. 20 gün sonra tekrar eski haline döndü. Aldığımız temizlik kararlarını birilerinin canı yansa da uygulamak zorundayız." Dedi.

Kahramanmaraş " Çaylayancerit mesafesini düşürmeyi hedeflediklerini dile getiren Okay, "Bu yolda Gölbaşı bağlantısına ihtiyaç duyduğumuzu çok öncelerden de belirttik. Eğer ki gölbaşından Kahramanmaraş'a bağlantı yapabilirsek, Çağlayancerit'ten Kahramanmaraş merkez mesafesini yarı yarıya düşürmüş olacağız." Dedi.

Esnafın hızlı tren vaadi hakkında sorduğu bir soruya Okay, "Hızlı trenle ilgili kafanızı karıştırıyorlar, hızlı treni tüm devlet büyüklerimiz vaat etti. Hızlı tren şehir merkezinden geçecek mi diye soruyorlar, hızlı tren şehir merkezinden geçmez. Gaziantep'e 8 km, Kahramanmaraş'a ise 23 km mesafeden geçecek. Bu 23 KM'den de şehir bağlantısı yapılacak dolayısıyla vatandaşımız buradan hızlı trene binecek, İstanbul'a gidecek. Bunda anlaşılamayacak ne var? Şehrin içinden hızlı tren geçmez. Bu projemizle ilgili kaygınız olmasın. Projenin gidişatında hiçbir problem yok." Yanıtını verdi.

Toplantı sonrasında Teknik Makine Sanatkârları Kooperatifi Başkanı Mustafa Yaman ile yaptığımız röportajda, "Toplantıdan elde ettiğimiz sonuçtan çok memnunuz. Belediyelerimiz üyelerimizin taleplerine hep kulak veriyor. Sanayimize ve kooperatifimize olan ilgilerinden müteşekkiriz." Dedi. (ÖMER KEBELİ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı