“İdamları Durdurun”
Gündem 18.06.2015 09:06:51 0

“İdamları Durdurun”

Mısır Mahkemesi tarafından askeri müdahaleyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye ``Hapishaneler baskını” davasından verdiği idam kararını kesin hükme bağladı.

Rabiatü El-Adeviyye meydanında başından vurularak şehit edilen Esma`nın babası İhvan-ıMüslimin liderlerinden Muhammed el-Bilteci`nin ise ''casusluk'' davasındaki idam cezası onandı. İdam kararlarının ardından dünya ayağa kalktı.

Dünyanın en önemli kuruluş ve STK'larından da idam kararlarına tepki gösterildi. Türkiye'nin dört bir tarafında karara tepki yürüşleri düzenlenirken Kahramanmaraş'ta bir araya gelen 80 Sivil Toplum Kuruluşu ortak bir açıklama yaparak idamları ‘'Durdurun'' çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş Platformu adı altında bir araya gelen 80 STK, Mursi'nin idamının derhal durdurulması çağrısında bulundu.  STK'lar Özel İdare önünde toplanarak Ulu Cami önüne kadar yürüdü. Burada Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Avukat Yusuf Bülbül açıklama yaptı.

ALÇAKÇA

Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Avukat Yusuf Bülbül, dünya hukuk tarihinin en utanç verici, en vahşi, en alçakça, en ahlaksızca verilmiş idam kararlarını protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Düzmece mahkemeler tarafından verilen idam cezalarının bütün dünyanın gözleri önünde kukla fetva makamları olan bel'am din adamları tarafından onaylanarak kesinleştiğini belirten Yusuf Bülbül ‘'Kararlar bizim nezdimizde yok hükmündedir.  Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı'na siyonist askeri cunta tarafından darbe yapıldı ve yüzlerce Müslüman kardeşimiz şehit edildi.  Darbenin hemen ardından İhvan'a yönelik baskı ve şiddet arttı. Bu faşist, siyonist darbeye karşı çıkan Müslüman Mısır halkı Mısır'ın dört bir yanında meydanlara inerek tamamen sivil ve pasif direniş sergiledi. Ancak hiçbir şekilde şiddete bulaşmamış cemaat üyeleri terörist ilan edilerek İhvan'ın tüm üyelerine yasaklama getirildi. ‘'dedi.

 ‘'Tüm dünyanın gözleri önünde bu kanlı darbeyi gerçekleştiren zalim ve alçak diktatörler, kardeşlerimize olan baskıyı, şiddeti her geçen gün arttırdı ve akıl almaz işkenceler uyguladılar. ‘'diyen Bülbül, bu zulümlerin ardından,  düzmece siyonist darbe mahkemeleri tarafından Muhammed Mursi'yi 20 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini hatırlattı.

 Bülbül ‘'Ardından çok fazla bir zaman geçmeden bu kez Muhammed Mursi ve Dünya Alimler Başkanı Yusuf el Karadavi'nin de içinde olduğu 108 İhvan üyesine idam cezası verildi. Bir kere daha tekrar ediyoruz ‘Bu kararlar bizim için yok hükmündedir, bu kararı veren mahkemelerde yok hükmündedir. ‘'dedi.

Konuşamaların ardından STK üyeleri sloganlara atarak dağıldı. (İDRİS OKUR)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.2° / 11.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı