Kahramanmaraş'ta eğitim gören Öğrenci Dilek Aksu ve Öğrenci Merve İnce "Biz öğrenci olarak, kira artışlarından tüm öğrencilerin rahatsız olduğunu söyleyebiliriz. Malumunuz öğrenciler ailelerinden gelen harçlıklarla ve bulabilirlerse yarı zamanlı işlerden kazandıkları gelirlerle geçiniyorlar. Suriyelilerin Kahramanmaraş'a yerleşmeye başlamasıyla birlikte iş bulma imkanları azalmakla kalmadı ev kiraları da arttı. Bu durum belki de en çok öğrencileri etkiliyor." dedi.
Şehir Merkezi'nde oturduğunu belirten İşçi Ahmet Küçükçiftçi, "Suriyeliler gelmeden önce Kahramanmaraş'ta maksimum ev kirası 550 TL iken şu anda aynı evlerin aylık kirası 800 TL'den başlıyor. Bu artışı kimisi avantaja çevirerek ev satışı ve kirasından elde ettikleri komisyon gelirlerini artırdılar." dedi.
Emekli İşçi Hamza Kürklü, "Fiyat artışlarını fark etmemek mümkün değil, sadece Kahramanmaraş'ta değil, Suriyeli Mülteci kabul eden çevre illerimizde de artık ev kiraları cep yakıyor. Ev kiralarıyla birlikte doğal olarak bütün ürünlerde fiyatlar artıyor. Ev kirasını ödeyemeyen esnaf, sattığı ürünlerin fiyatını artırarak aylık gelirini artırmaya çalışıyor. Böylece zincirleme bir fiyat artışı söz konusu." dedi. (SAFA GAYRET)