“Mülteci Kampı Sanayinin Büyümesine Engel”

Sanayi Sitesi Kontrol Mühendisi Osman Polat Yalçın, "Sanayinin büyümesi için altyapı ile birlikte bir diğer ciddi sorun Mülteci Kampı, konuyla ilgili Vali Mustafa Güvençer ile görüşüp kampın başka bir yere nakledilmesi için çalışmaları başlattık.” dedi.

“Mülteci Kampı Sanayinin Büyümesine Engel”
Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yöneticileri düzenledikleri Genel Kurul Toplantısı'nda sanayi esnaflarıyla bir araya gelip yaptıkları icraatları anlattı ve sanayi esnafının isteklerini dinledi. Toplantı, yapılan Denetçi Seçimi'nin ardından sonlandı.

Çalışmalarını anlatmak için her yıl Haziran Ayı'nda bu Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Müdürü Galip Kaplan, "Üyelerimizin ve esnaflarımızın sorularına yanıt verdik. Önümüzdeki yıllarda neler yapmayı planladıklarımızı anlattık. 350 adetlik işyeri ihalesinin son aşamasına geldik, kredi almadan işyeri yaptıracak esnaflarımıza da arsa kuralarını çektik. Yerlerini gösterdik, tapu alarak inşatlarına başlayabilecek duruma geldiler. Çok şükür bunları başardık. Mevcut sanayimizin trafiğini ana caddenin kaldırmadığı yöndeki şikayetleri dinledik, 1966 yılında kurulmuş bir kooperatif tarafından yapılan bu sanayinin planı projesi 1973 yılında hazırlandı ve 1970'li yıllara göre hareket edilerek planlandığı için 2000'li yıllara geldiğimizde trafiğin ve nüfusun artışıyla çağa ayak uyduramaz oldu. Trafik bu yoğunluğu kaldırmaz hale geldi. 2015 yılının ilk aylarında AKEDAŞ ile görüşmeler yaptık ve havadaki elektrik hatlarının yer altına alınması yönünde kararlar aldık. Trafikle ilgili şikayetleri dikkate alarak çözüm üretmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Yaptıkları faaliyetleri üyelerine anlatmayı görev bildiklerini belirten Sanayi Sitesi Kontrol Mühendisi Osman Polat Yalçın, "Şundan memnunuz ki uzun uğraşlar sonucu parsel tapuları aldık. Bu çok büyük bir mücadele sonucunda meydana geldi. 1950 dönüm sahayı sanayi arsası olarak imara açtık, bu 20 yıllık uzun ve zor bir süreç sonucunda başarıldı. Başarımızın anlaşılması için bir karşılaştırma yapayım, resmi bir kurum olmasına rağmen TOKİ, 200 dönüm yerlik bir sahanın istimlakini 7 yıl gibi bir sürede gerçekleştirebildi. Biz 1550 dönüm yerin imar uygulamasını tamamladık. Bu gibi sonuçlar elde etmek için uzun zaman çalışmak gerekiyor. Bundan sonraki öncelikli hedefimiz altyapı inşaatları. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ ile dayanışma içinde altyapımızı tamamlayıp üyelerimizin inşatlara başlamalarını sağlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki büyük engelleri altyapı dışında aştık. Altyapıyı da çözdüğümüz takdirde burada büyük bir sanayi meydana gelecek inşallah.

Mülteci Kampı'nın da ciddi bir engel olduğunu ifade eden Yalçın, "Bu konuda Kahramanmaraş Valisi Mustafa Güvençer ile görüşüp bir çalışma başlattık. Mülteci Kampına ayrılan alan 470 dönüm. Bu alan bizim sahamız içerisinde. Sağolsun Valimiz çok gayret ediyor. Hükümetimizden de destek alarak inşallah bir an önce Mülteci Kampı'nın başka bir yere naklini yapmamız gerekiyor. Ankara'dan heyetler Mülteci Kampı için yeni bir yer tespit etmek için çalışmalarda bulunuyorlar. Bunu başardığımız takdirde harika bir sanayi meydana gelecek." dedi. (SAFA GAYRET)



1

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

2

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

3

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boyut geliyor!

4

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

5

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı! 77-66’lık Zafer