Engellilere iş kurmaları için hibe desteği

Engellilere iş kurmaları için hibe desteği

Gazetemize konuşan Kahramanmaraş İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, Engellilerin iş kurmasını kolaylaştırmaya yönelik İŞKUR'un sağladığı hibe desteği hakkında açıklamalarda bulundu.

Engellilerin ve diğer dezavantajlıların iş bulmalarını kolaylaştırıcı uygulamalar geliştirdiklerini belirten İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, "Engellilere sadece iş bulma konusunda değil, kendi işlerini kurmaları konusunda da yardımcı oluyoruz. Şu an yaptığımız uygulamayla iş kurmak için bize başvuran engelli bireylere 36.000 TL'ye kadar iş kurma desteği sağlıyoruz. Bu hibe desteğimizi iş yeri kirası, demirbaşlar gibi giderlerinde kullanabiliyorlar. Bu konuda KOSGEB ile işbirliği içerisindeyiz. 2015 yılı içerisinde yaklaşık 15 kişi bu hibe desteğimizden yararlandı. Bunlar arasında hazır giyimcilik (konfeksiyonculuk) yapan da var, hayvancılık yapan da. Hibe desteğimiz konusunda yönetmelikteki tek şart, işletmenin 2 yıl boyunca çalışır olması. Bunun dışında bir şart yok." dedi.

Politikaları gereği engellilere yardım yapmak zorunda olduklarını ifade eden Yüce, "50 ve üzeri işçi çalıştıran işletmelerin %3 oranında engelli işçi işe alması zorunluluğu var. İş kurmak isteyen engellilere sağlanan destek bu zorunluluğu yerine getirmeyen işletmelere kesilen cezalardan karşılanıyor. KOSGEB ile kendi işini kurmak isteyenlere girişimcilik belgesi veriyoruz. Eğitim sonucu girişimcilik belgesi alanlar kendi işlerini kurmak için projelerini bize getiriyorlar. Biz de Ankara'daki komisyona gönderiyoruz. Değerlendirme sonucu yapılabilir bulunursa destek veriliyor. Destek vermek konusunda iş kolu sınırlaması yok. Tüm mesleklere destek veriliyor." dedi.

İş bulmak isteyen engellilere yönelik de kolaylaştırıcı çözümler ürettiklerini belirten Yüce, "Engellilerin ulaşım sorunlarını, sıcak yaz aylarını göz önünde bulundurarak iş arayan engelli vatandaşlarımızı, engelli işçi arayan firmalarla bir araya getirme adına her Perşembe İŞKUR binamızda düzenlediğimiz toplantıda buluşturarak iş bulmalarını kolaylaştırıyoruz." dedi. (SAFA GAYRET)



Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek