Müşteri tasarlıyor onlar taşlaştırıyor

Müşterinin tasarımlarını kalıp haline getirip kokulu taş ve sabun şeklinde döken Kahramanmaraşlı İşletmenin Sahibi Yaşar Topuz hediyelik eşya dünyasına kazandırılan bu yeni ürün hakkında gazetemize konuştu.

Müşteri tasarlıyor onlar taşlaştırıyor
Yakın zamanda Türkiye'nin çeşitli illerine şubeler açmaya başlayan işletme, müşterilerin tasarladığı çizimleri, fotoğrafları kalıba dönüştürüp kabartmalı kokulu taş veya sabun olarak dökebiliyor.

İşletme Sahibi Yaşar Topuz, "Müşterilerimiz isimlerinin, resimlerinin ve tasarladıkları özel sembollerinin kokulu taşa dönüştürülmesini çok ilgi çekici buluyorlar. Biz de bunu her geçen gün biraz daha geliştirerek hediyelik eşya anlayışına daha özel bir boyut kazandırıyoruz. Fotoğraflarını, çizimlerini kabartma sanatından da yararlanarak kokulu taş veya sabuna dönüştürebiliyoruz." dedi.

Kokulu taş üretimi konusunda en çok özel günlerde talep gördüklerini belirten Topuz, "14 Şubat Sevgililer Günü, Anneler Günü gibi özel günlerde iş tempomuz daha çok artıyor. Müşterilerimiz çizimlerini veya objelerini bize getiriyorlar, 1 hafta içerisinde üretip teslim ediyoruz. Müşterilerimiz kokulu taşlarımızı elbise dolaplarında, çekmecelerinde, kitaplıklarında ve benzeri ortamlarda kullanılıyor. Ev veya işyeri gibi yerlerin dekorasyonunda çoğunlukla kokulu taşlar tercih ediliyor. Diğer yandan ‘magnet' diye bilinen buzdolaplarına mıknatısla tutturulan kokulu taşlarımız da oldukça ilgi görüyor. Türkiye'de bu konuda aranan bir işletme haline geldik. Türkiye'nin çeşitli illerinde de şubeler ve bayiiler açmaya başladık." dedi.

Oda kokusu olarak kullanmak isteyenlere balmumundan yaptıkları ürünlerini tavsiye eden Topuz, "Kokulu taş oda bazında bir esans sağlayamıyor bu gibi durumlarda balmumundan ürettiğimiz ürünleri tavsiye ediyoruz. Kokulu sabun, sabuncular tarafından yıllardır yapılıyordu ama kokulu taşı Türkiye'de ilk kez biz ürettik, patentini de aldık. Kokulu taşa veya sabuna dönüştürdüğümüz tasarımları tercihe bağlı olarak saydam keseler içerisinde veya olduğu gibi müşterilerimize sunuyoruz. Çin'den belli kalıplarla basılmış olarak gönderilen bibloların en küçükleri 1 TL'den satışa sunulurken biz Kahramanmaraş'ta aynı ürünü 25 KRŞ'a mal ediyoruz. Üstelik müşterilerimizin istediği renkte ve istediği kokuda üretebiliyoruz." dedi. (SAFA GAYRET)



1

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

2

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

3

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boyut geliyor!

4

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

5

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı! 77-66’lık Zafer