Ülkü Ocakları Çin`i Protesto Etti

Ülkü Ocakları Çin`i Protesto Etti

Kahramanmaraş`ta Çin zulmüne en büyük tepki Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve üyeleri tarafından verildi. Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığı yüzlerce kişi ile yaptığı büyük yürüyüş ile kendini gösterdi. Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları il binası önünde başlayan yürüyüş Trabzon caddesi üzerinde devam etti. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından da alkış ve kornalarla  destek gördü.Protesto yürüyüşü Ulu Camii önünde bulunan Atatürk anıtında Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Kaplan`ın yaptığı basın açıklaması ile sona erdi.

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Kaplan yaptığı açıklamada, ``Müslüman ve Türk olan Uygur Türkleri sırf bu yüzden hapsedilmekte, genç kızlar Çin içlerine götürülerek fuhşa zorlanmakta, hamile kadınlar kürtaja mecbur bırakılmaktadır. Bunların yanı sıra Ramazan ayında oruç tutan Uygur Türklerine zorla yemek yedirilmekte ve dini vecibelerini yapmaları engellenmektedir. Bizleri asıl üzen İslam dünyasında vuku bulan elem verici hadiseler karşısında bunları bir kısmını politika ve rant sahası haline getirip yok sayan zihniyetin tutum ve davranışlarıdır. Suriye'yi ön plana çıkarırken Doğu Türkistan'ı inkâr etmek ne insan, ne de İslami bir tutumdur. Bizim için Doğu Türkistan neyse Suriye odur. Türkmen elinde zulüm varsa bu Kafkasya'daki hüzne ortak olmaya engel değildir`` dedi.

Doğu Türkistan da Uygur Türklerine uygulanan baskı ve şiddet tüm yurtta sokak gösterilerine dönüştü. Bazı Avrupa ülkelerinde de meydanlar Türkistan bayrakları ile donatıldı. (SİBEL ATICI)



AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!