“Erken Seçime Hazırız”
Gündem 9.07.2015 09:06:59 0

“Erken Seçime Hazırız”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, Erken seçim olması durumuna hazırlıklı olduklarını açıkladı.

Seçim sonrası çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, "7 Haziran'da 2015 Türkiye sandığa giderek yüzde 85 civarında bir katılımla yeni parlamentoyu belirledi 4 partinin barajı aşmış olması sebebiyle AK Parti yüzde 41'lik oy almasına rağmen tek başına iktidar şansını yakalayamadı halbuki bu yüzde 41lik oylarla batıdaki demokratik ülkelerde tek başına güçlü iktidar modelleri oluşabiliyordu. Fransa Almanya İngiltere ispanya Portekizce baktığınızda şuanda tek başına iktidarda olan partilerin tamamının aslında tek başına iktidarda olduğunu gözlemlemekteyiz." dedi.

7 Haziran seçimini kaybetmediklerini ifade eden, "Ama Türkiye'deki seçim sistemi sebebi ile yüzde 41 oya rağmen 258 Milletvekili ile partimiz parlamentoda temsil ediliyor Halk tabi böyle bir irade gösterdi biz hep şunu söylüyorduk Milletin iradesinin üzerinde herhangi bir güç yoktur yani nedir işte bizim meclisimizin çeşitli yerlerinde de yazar  "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir" diye milletimiz böyle bir irade gösterdi böyle bir kararda bulundu biz bu karara saygı duyacağız. Nedir bu karar? Halk dedi ki tek başına iktidar şartı vermeyelim hiçbir partiye koalisyon kuracaksınız koalisyonla beni idare edeceksiniz. Bu çerçevede de sayın başbakanımız defalarca acıklama yaptı MHP ile de CHP ile de bir hükümet modeli kurmaya hazırız HDP ile bu işin olabileceği kanaatinde değilim  dedi Ama MHP ile ve CHP ile de hükümet kurarken azınlığın çoğunluğa tahakkümünü oluşturacak ve herhangi bir şekilde yüzde 41 in iradesinin aksini sağlayacak icraatlara izin verecek bir modelede asla karşı olduğunu belirtti." dedi.

Koalisyon konusunda CHP ve MHP partileriyle görüştüklerini ifade eden Doğan, "AK Parti'nin ilke ve prensipleri vardır bu ilke ve prensiplere çerçevesinde bir koalisyon görüşmesinin olacağını bu ilkelerde bu prensiplerde bir uzlaşma halinde bir koalisyonun kurulacağını hem sayın başbakanımız hem parti sözcüsü durumundaki grup başkan vekillerimiz genel başkan yardımcılarımız defalarca halkımıza anlattılar. Televizyonlarda gazetelerde bununla ilgili mülakatlar yayınlandı Başkanlık divanının oluşması tamamlanmadığı için her ne kadar meclis başkanı seçilse de başkanlık divanı sadece Meclis Başkanı'ndan ibaret değil  meclis başkan vekilleri katip üyeleri idari amirler ve grup başkan vekilleri var diğer bölüm ve görevler var başkanlık divanın bu görevlendirmelerin yarın ve ya öbür güne tamamlanacağını söylüyorlar çeşitli kaynaklar parlamentoya yakın kaynaklar bu tamamlamadan sonra cumhurbaşkanımız tarafından bir görevlendirme yapacak çünkü Türkiye demokratik bir cumhuriyettir devlet yerine oturmuştur devletin teemmülleri vardır bu teemmülleri çerçevesinde birinci olan partinin yani ak partinin genel başkanı ve şuanda Türkiye cumhuriyetinin başbakanı olan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi verilecek." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

21.5° / 7.9°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı