İhracatta Türkiye
Gündem 10.07.2015 10:16:33 0

İhracatta Türkiye'de 19. Sıradayız

Hay Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAYSİAD) Kahramanmaraş Şubesi'nin düzenlediği iftar etkinliğinde HAYSİAD Başkanı İş Adamı Hüseyin Güner, Derneğin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ramazan Ayı'nın tüm Müslümanların birlik ve beraberliğini pekiştirmesini dileyen HAYSİAD Başkanı İş Adamı Hüseyin Güner, "Bütün dünyada zulüm gören Müslüman kardeşlerimize en kısa zamanda hayırlı fereçler nasip etsin inşallah. Malumunuz üzere bu Ramazan ayına yine buruk duygularla girdik. Dünyanın bir çok bölgesinde, (Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Doğu Türkistan, Myanmar, Arakan) ve daha isimlerini zikredemediğim birçok ülkede Müslüman kardeşlerimiz bir taraftan açlık, yoksulluk ve sefalet ile mücadele ederken bir taraftan da zalimlerin zulümleri altında inim inim inlemektedir. Rahmet ve bağışlanma ayı olan bu ramazanın, dirilişimize ve tüm İslam coğrafyasın da akan kanın durmasına vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Allah Kardeşlerimizin Yar ve Yardımcısı olsun." dedi.

HAYSİAD olarak manevi değerleri ve manevi dinamikleri iş dünyasına taşımayı amaçladıklarını ifade eden Güner, "İş ahlakını geliştirmek ve bu düşünce ve ilkeleri benimseyen iş adamlarını aynı çatı altında toplamak için 2010 yılında İstanbul da kuruldu. Geçen süreçte, teşkilatlanma çalışmalarına önem veren  HAYSİAD, şu an Türkiye' de 1300 Üyesi, 71 İl Temsilciliği, 12 Bölge Temsilciliği, 2 İl Şubesi ve 13 Sektörel Komisyon ile faaliyet göstermektedir. Türkiye'nin 2023 vizyonuna inanmış olan HAYSİAD İş birliği-Güç birliği Prensibini benimseyerek, kişilerin üstünde, kurumsal yapıların öne çıkmasını destekleyerek böylece daha köklü müesseselerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmaktadır. Yurt dışı ticari gezileri, Yurt içi ve dışı fuarlar, Uluslararası iş formları, Komisyon çalışmaları, Arge-İnovasyon, Sosyal sorumluluk projeleri, HAYSİAD'ın başlıca faaliyet alanlarıdır." dedi.

HAYSİAD'ın Bediüzaman'ın "Kemiyetin keyfiyete nispeten ehemmiyeti yoktur" düsturuna göre hareket ettiğini dile getiren Güner, "Önemli olan sayı çokluğuna değil, kalite ve iş ahlakına bakılması gerektiği düşüncesindedir. Modern, fakat acımasız dünyanın dar kalıpları ile hareket etmeden, sadece para kazanma hırsı için çalışmadan, rekabet ederek değil, paylaşarak, sürtüşerek değil, muhabbet ederek kazanmak gayesi ile bir araya geldik. Niyetimiz helal kazanıp, helal yolda harcamaktır. Bu gaye içinde var gücümüz ile çalışıyoruz. İzninizle Türkiye gündemine ait bazı değerlendirmelerde bulunmak istiyorum. Ülkemizin huzur, güven ve istikrarı önceliğimizdir. Ülkemiz bu ekonomik ve siyasi istikrarı kolay elde etmedi. Bu sebeple HAYSİAD olarak bizim de en önemli gündem maddemiz, en kısa zamanda yeni güçlü bir hükümetin kurularak, siyasi istikrarın, bir an önce sağlanmasıdır. HAYSİAD olarak bu noktada desteğimizi her platformda ifade ettik ve etmeye de devam edeceğiz." dedi.

"Ümmetin tek bir umudu var o da Türkiye" diyen Güner şunları söyledi, "Bütün dünya Müslümanları kurtuluşlarının ancak Türkiye ile olacağında ittifak etmişler. O halde bize ve ülkemize çok büyük işler düşüyor. Euro Bölgesi şuan Yunanistan ile çöküşe geçmiştir. Duyumlarımıza göre İtalya, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerde peşinden geliyorlar.  Bu noktada Türkiye'nin yenidünya düzeninde baş aktörlerden biri olacağı kaçınılmazdır. Bu gerçeği bilen ve gören bazı ülkeler de engellemek ve yıpratmak için acımasızca her yola başvurmaktadırlar. Ama bu engellemelerin akim kalacağı da bir gerçektir. Biz Müslümanlar, İttifak etmeliyiz. Omuz omuza verip güçlü olmalıyız." dedi.

Kur'an-ı Kerim'den alıntılar yapan Güner, "Birbirinizle çekişmeyin; sonra içinize korku düşer de (size heybet veren) rüzgarınız (kuvvetiniz) gider..." ayetinin uyardığı gibi birbirimizle çekişir kavga edersek kopmuş tesbih taneleri gibi dağılırız. Müslümanları basiretli davranmaya davet ediyorum. İslam'ın ve memleketimizin karşısında birbiri içine girmiş yüzlerce düşman var. Onlara karşı tek bir ümmet olmalıyız. ‘‘Ümmetin vahide''. Toprağa düşen yağmur taneleri  gibi ayrı ayrı düşersek düşmanlarımız bize kolayca galebe çalabilir. Siyasilerimiz, Memleketin faydasına olmayan kısır çekişmelerden uzak durmalıdırlar. İstikrarın sürmesi önemlidir. Tüm Türkiye'nin sabırsızlıkla beklediği böyle bir hükümetin en kısa zamanda kurulmasını temenni ediyoruz. Türkiye, son 12 yılda ekonomik ve sosyal alanda çok hızlı bir ivme ile, dünyanın büyüyen sayılı ekonomileri arasında ilk sıralarda yerini aldı.Bu büyüme ile birlikte, Kahramanmaraş ekonomisi de aynı şekilde büyüme göstermiştir." dedi.

İHRACATTA TÜRKİYE'DE 19. SIRADAYIZ

2015 yılında ihracatın arttığını ifade eden Güner, "2014 yılı rakamlarına göre ihracatımız 876 milyon dolar olup, 2013 yılına göre %8,2 oranında artmıştır. İhracatçı firma sayımız ise 226'dir. 2014 yılsonu ihracat tutarına göre ise Türkiye deki iller arasında 19. sırada yer almaktayız. Bu başarıların devam etmesi için, yatırımcının önü açılarak, hazırda olan teşvikler,  yeni teşviklerle desteklenmelidir. Sanayicimizin ciddi bir sorunu da nitelikli iş gücü, kalifiye eleman açığıdır. Türkiye nitelikli kalifiye eleman sıkıntısı çeken bir ülke konumuna gelmiştir. Bu sorun da yatırımcının önünü tıkayan önemli bir faktördür. HAYSİAD'ın kuruluş amaçlarından en önemli bir amacı da sosyal sorumluluk projeleridir. Bu projelerini daha planlı ve kapsamlı yapabilmek için,  Hayrat İnsani Yardım Derneği ile yardım ve eğitim konularını içine alan bir protokol imzalamıştır. Bu protokol ile ülkemizde ve dünyada 52 ülkede yardıma muhtaç insanlara yardım ulaştırıyoruz." dedi.

Yardıma muhtaç insanlara ulaşmak için bazı derneklerle işbirliği içerisinde olduklarını belirten Güner, "Bunu bize ihsan eden Cenab-ı Hakk'a sonsuz şükürler olsun ve bu yardımları yapmamıza vesile olan Hayrat İnsani Yardım Derneği Yetkililerine de buradan bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. "HAYRAT YARDIM ile beraber, hemen yanı başımızda ki kanayan yara Suriye'ye Kahramanmaraş'tan ve Türkiye'den HAYSİAD İş Adamlarının katkıları ile 134 tır yardım malzemesi gönderildi ve gönderilmeye de devam ediliyor. Kahramanmaraş'ta 430 Talebesi bulunan Suriyeli Muhacir Okuluna maddi ve manevi yardımlarda bulunuyoruz. Ayrıca başarılı talebelere burs vererek ve yurt imkânları sağlayarak, kaliteli ve nitelikli insan yetişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz." dedi.

Etkinlikte söz hakkı alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, HAYSİAD'a faaliyetlerinden dolayı teşekkür borçlu olduklarını, bu gibi derneklerle gurur duyduklarını söyledi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı