``Üç Vazgeçilmez Şartımız Var``
Gündem 10.07.2015 10:22:32 0

``Üç Vazgeçilmez Şartımız Var``

MHP Kahramanmaraş İl Başkanılığı`nın düzenlediği iftar etkinliğinde konuşan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner koalisyon görüşmeleri ve erken seçim ihtimali hakkında açıklamalarda bulundu.

İslam coğrafyasındaki zulümler devam ederken görkemli bir program düzenlemek istemediklerini belirten MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, ''Doğu Türkistan`da Suriye`de Irak`ta Balkanlarda ve ülkemizdeki bir çok insanımızın açlık ve yoksullukla mücadele ettiği bu günlerde daha mütevazi olmamız gerektiğini düşündük.'' dedi.

Hükümet kurma yetkisini Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın vermesi gerektiğini ifade eden, ''Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümet kurma yetkisini en kısa sürede ilgili kişiye verirse hükümet kurulacak.

Bizler de siyasiler olarak Kahramanmaraş`ımız başta olmak üzere Türk milletine hizmet için çalışmaya başlayacağız.

Seçimler öncesin de çözüm süreci adı altında mevcut iktidar 60 dan fazla kişiyi Kahramanmaraş`ta başta olmak üzere ülkenin değişik bölgelerinde görevlendirdiler, halkla buluşturdular. Bu arada ayrıca aydın kesim diye tabir edilen Hasan Cemal, Cengiz Çavdar gibi kişiler çözüm süreci adı altında15 günde bir  ülkenin çeşitli yerlerinde toplantılar yaptılar.  Neticede de çıkan siyasi tablo da HDP 80 tane Ak Parti 258  vekil çıkardı.'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin görüşlerini desteklediklerini belirten Öner, ''Genel Başkanımızın da dediği gibi HDP ile Ak Parti bir hükümet kursun. Böyle bir tablo olmayacaksa  Başbakan Davutoğlu  çözüm sürecini,  Oslo görüşmelerini Dolma Bahçede yapılan görüşmelerin neler olduğunu kamuoyuna açıklasın.'' dedi.

Kırmızı çizgilerinin olduğunun altını çizen Öner, ''MHP, 47. yılına girmiş, ilkeleri olan siyasi bir parti ilkelerinden taviz vermeyen dün ne konuştuysa bugün de arkasında duran bir partidir. Bizim üç vazgeçilmez şartımız var. Bunlardan bir tanesi çözüm süreci, diğeri 17 - 25 Aralık, diğer bir husus da Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın kendi anayasal sınırları içerisine çekilmesidir. Bu konular aşılmadan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin herhangi bir koalisyon görüşmeleri yapılmayacağını söyledi. Ama görüyoruz ki Cumhurbaşkanı hükümet kurma görevini vermedi. Seçime gidilmesi için gereken gayretler gösteriliyor.'' dedi

 Erken seçime gidilmesi halinde MHP`nin seçimlere hazır olduğunu aktaran Öner, Bildiğiniz gibi 25 Ocak`ta kongremiz oldu.  4 aylık bir sürece rağmen MHP Kahramanmaraş`ta teşkilatlarıyla ve halkımızla bütünleşerek birlik ve beraberlik içerisinde bir olan milletvekili sayımızı ikiye çıkarttık. Bu başarı 4 aylık bir sürecin başarısıdır, üstelik iktidar partisini devletin tüm kurum ve kuruluşları ve mahalli desteklerine rağmen kazanılmış bir başarıdır bundan sonraki seçimlerde de Kahramanmaraş`ta daha iyi netice alacağımızı düşünüyorum.'' dedi. (SİBEL ATICI)

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı