Gazetemizi ziyarette bulunan Abdulhamithan Camii Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Şirikçi ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı Ali Özturan ve Mehmet İlgin Vakfın Ramazan Ayı boyunca düzenlediği etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu.
Vakıf olarak Ramazan Ayı boyunca birçok güzel etkinliğe imza attıklarını belirten Şirikçi, "Mayıs ayı'nın sonunda "7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum" programıyla yaz kurslarımızı başlattık. Hemen arkasından Ramazan-ı Şerif geldi. Ramazan Ayı boyunca geleneksel iftar programlarımız oluyor. Bizim iftarlarımızda farklı olarak parlak ışıklarının altında olmaktan ziyade ilin arka sokaklarında kalmış, unutulmuş ihmal edilmiş gariplerin yetimlerin, muhacirlerin il eşrafıyla bir araya getirildiği iftarlar olarak tarif ediyoruz. Yarın akşam dördüncüsünü düzenleyeceğimiz bu iftarlarda Kahramanmaraş halkımız kendi evlerinde yaptıkları yemekleriyle geliyorlar, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi de biz davet ederek onları aynı sofrada buluşturuyoruz. Böylece ilimizde mecburi ikamet eden ihtiyaç sahibi Suriyeli Mültecilerle il halkımızın birbirlerini daha yakından tanımalarına vesile oluyor." dedi.
TAM ANLAMIYLA KÜLLİYE
Abdulhamithan Camii İnşaatının halkın yardımlarıyla tamamlandığını ve bu hususta halka minnettar olduklarını ifade eden Şirikçi, "Camimizde sosyal etkinlik bakımından ilimizde fevkalade önemli bir yerde duruyor. Her Cuma sabahı dua programlarımız var. Yaklaşık 10 yıldır devam ettiğimiz bir program. Cuma dualarından sonra sabah namazı kılınıyor. Sabah namazından sonra çorba ikram ediyoruz. Ramazan Ayı öncesi en son yaptığımız Cuma Etkinliğinde kadın " erkek 700 kişinin ailecek katıldığı bir program yürüttük. Ayrıca her gün sabah namazından önce hadis dersleri yapıyoruz. Camimiz bu anlamda ilde sosyal etkinliklerin merkezi olarak kendisini göstersin istiyoruz. Zaten camimizin inşaatında ve projelendirmesinde de bu hususlara çok önem verdik. Camimizde kütüphane, taziye evi, yaşlılar için dinlenme salonu, Kur'an Kursları, sağlık merkezi ve çarşısıyla birlikte adeta hayatın merkezinde bir külliye inşa etmek istemiştik. Bunu belli oranda başardık." dedi.
Mukabele programları da yaptıklarını dile getiren Şirikçi, "Ramazan Ayı'nda yapısı gereği mukabeleler düzenlenir. Abdulhamithan Camii'de sabah namazın öncesinde, öğle namazlarının öncesinde erkeklere sabah ve öğle namazında da kadınlara olmak üzere üç ayrı mukabele programı düzenliyoruz. Üç mukabele programımızda da sohbetler düzenleniyor. Gelen halkı birinci elden bilgilendirmek için bunlar fevkalade önemli hizmetler. Camimiz yılın her mevsiminde farklı etkinliklerle ortaya çıkıyoruz. Aşure Günlerinde ayrı programlar, Kutlu Doğum Haftalarında ayrı programlar, gençlerle camilerde buluşalım spor yapalım sağlıklı kalalım şeklinde projelerimizle ecdadımızın hayatın merkezine yerleştirdiği camileri kenara itilmişlikten kurtarmak istiyoruz. Tekrar hayatın merkezine oturtmak istiyoruz." dedi.
Abdulhamithan Camii'nin İnanç turizmine büyük katkı sağladığını ifade eden Şirikçi, "Camimiz inşaatının tamamlanıp ibadete açılmasından itibaren, mükemmel bir internet sitesi hazırladık. Her şey oradan başladı. Sonrasında Büyükşehir Belediyemiz bir animasyon filmi yaptı. Bu filmi Türkiye'nin bütün kütüphanelerine göndererek Camimizi her toplumun tanıması sağlandı. Sonrasında Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm bakan ve devlet erkanlarına Kahramanmaraş'a gidip de Abdulhamithan Camii'ni görmeden gelmeyin' diye tembihlemesi. Hatta Camimizden etkilenerek Çamlıca'ya bir camii yaptırılıyor olması, Abdulhamithan Camii'nin mimarı olan Hacı Mehmet Güner'i Çamlıca Camii'nin sorumlusu yapması, camimizin kısa zamanda Türkiye çapında tanınmasına vesile oldu. Şu sıralar Güneydoğu'ya ve çevre illerimize ziyarete gelen herkes mutlaka Abdulhamithan Camii'ni uğranılacak bir yer olarak kabul ediyorlar." dedi.
7/24 AÇIK CAMİİ
Abdulhamithan Camii'nin yılın her günü 7 gün 24 saat açık olduğunu belirten Şirikçi, "Kahramanmaraş'ı ziyarete gelen gruplar gündüzleri işleriyle meşgul olduklarında Camii'yi gece ziyaret etmek istediklerinde bir telefonla koşa koşa zaten açık olan camiyi rehberlik yaparak tanıtmak için gidiyoruz. Gece gündüz hem kameralarla hem de nöbetçiler vasıtasıyla denetlenen camimiz gece gündüz açık duruyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde anaokulları dahil tüm okulların din kültürü derslerinin tatbikatlarını camimizde yapma olanakları var. Gelen ziyaretçi gruplarının yaşlarına uygun şekilde camimizi tanıtıyoruz. Bazen anaokullu bebeler bazen de lise öğrencileri geliyor. Maliye Bakanlığı camileri tanıtmak üzere yabancı dille tanıtım yapacak memur kadroları açıyor. 250 kişilik tahsis edilen kadrolardan umuyoruz bir tanesi de bizim camimize verilir de gelen yabancı ziyaretçilerimize de kendi dillerinde camimizi anlatabiliriz." dedi.
PATRİOT BİRLİĞİ'NDEN CAMİİ ZİYARETLERİ
Suriye'den gelebilecek tehlikeler için Kahramanmaraş'a konuşlanan Alman Patriot Birliği'nin de Abdulhamithan Camii'ni ziyaret ettiğini belirten Şirikçi, "Her Cuma patriot birliğine bir yer tahsis ediyoruz. Oradan Cuma namazını seyrediyorlar ve İslam hakkında uzun uzun sorular soruyorlar. Biz tercümanlar aracılığıyla anlatmaya çalışıyoruz, inşallah yakın bir gelecekte yabancı dil bilen tanıtım elemanları camilerimizde görev yapacak ve yabancılara da kolaylıkla tanıtım yapabileceğiz." dedi. (SAFA GAYRET)