“Nükleer deneyler Doğu Türkistan
Gündem 14.07.2015 10:55:09 0

“Nükleer deneyler Doğu Türkistan'da yapılıyor”

MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği iftar etkinliğinde MHP İl Başkanı Süleyman Öner ile ilçe başkanları açıklamalarda bulundu.

Ramazan Ayı'nın rahmet ve mağfiret ayı olduğunu belirten MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, "Rabbim inşallah bu ay vesilesiyle başta sizler olmak üzere ailenize, Kahramanmaraş'a, Türkiye'ye ve tüm İslam alemine hayırlı kılar. Seçim sonrası birkaç kez bir araya gelmiştik ancak birlikte olamadığımız arkadaşlar için özellikle seçimlerde yapılan çalışmalarda gösterdiğiniz büyük çaba ve gayretten dolayı tekrar teşekkür ederim. İnşallah Ramazan Ayı münasebetiyle kalplerimizde varsa kırgınlık ve dargınlıklar sona erer, birlik ve beraberlik adına daha yumuşak söylemlerle hep birlikte bu kutlu davada yürümeye devam ederiz. 4 aylık kısa bir süreden sonra Kahramanmaraş'ta hep birlikte çalıştık sizlerin ve Kahramanmaraşlı tüm hemşerilerimizin büyük gayret ve teveccühleriyle bir olan milletvekili sayımızı ikiye çıkarttık. Önümüzde uzun bir süreç var bugünden tezi yok çalışmalarımızı inşallah ülkem ve milletim sonra partim diyerek, nefislerimizi bir kenara atarak çalışmalarımıza devam edip. Bundan sonraki seçimlerde Kahramanmaraş'ta en iyi neticeyi alacağımıza canı yürekten inanıyorum. Bu vesileyle yaklaşmakta olan Kadir Gece'nizi kutluyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Farklılıkları bir tarafa bırakmak gerektiğini dile getiren Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, "Kainatın Efendisi Peygamber Efendimiz bir hadisinde "İman etmeden cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmeden de iman etmiş olmazsınız" diye buyurmaktadır öyleyse bizler de farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak sevgi toplumumuzu inşa edelim ve Ramazan'ın ruhunu gelecek nesillere taşıyalım. İnşallah Allah tuttuğumuz oruçları ve ibadetleri kabul eder, mağfiretini ve himmetini esirgemez. Bu mübarek Ramazan Ayı'nda Doğu Türkistan'daki Müslüman Türk Irkı'nı yok etme politikaları yürüten Kızıl Çin coğrafi yapısı dolayısıyla siyasi oluşum neticesinde batı ve doğu olarak ikiye ayrılmış olan ve Türkistan toprakları üzerinde Rusya'nın ve Çin'in çok önemli planları vardır. Söz konusu bölgede ne pahasına olursa olsun vazgeçilmeme tutkusunun ardından bölgenin stratejik konumunun yanında sahip olduğu zengin yer altı kaynakları büyük rol oynamaktadır." dedi.

Doğu Türkistan'da yaşayan milyonlarca Uygur Türkü'ne asimilasyon baskısı yürütüldüğünü ifade eden Şeker, "Bölgeye nüfus ithali, kültürel ve dini yasaklar, eğitim, ekonomi ve sağlıkta kısıtlamalar, nüfusa kaydetmeme suretiyle vatandaşlıktan mahrumiyet, adil olmayan yargı süreçleri sonrasında idamlar, nükleer deneylerin bölgede yapılması gibi onlarca yıldırma politikası sürdürmektedirler. 5 Temmuz 2009'da Urumçi'de bir protesto yürüyüşü sırasında polis saldırısıyla çoğu Uygur olmak üzere 500'den fazla kişi öldürülmüş 1000'lerce kişi yaralanmıştır. Olaylar akıbetinde 4 bin kişi gözaltına alınmış bunların çoğundan bir daha haber alınamamıştır. Doğu Türkistan'daki Urumçi katliamı gibi pek çok olay sık sık yaşanmaktadır. Dini ve milli kimlikleri yok edilmeye çalışılan Uygur Türkleri büyük baskılar altındadırlar. Kızıl Çin, Uygurlar'ın oruç tutmasını, toplu ibadet etmelerini yasaklamışlardır. Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere batı ve İslam aleminin ilgisizliği yüzünden bugün Türk Dünyası'nın en doğusunda acı feryatlar yükselmekte. Urumçi yalnız. 5 Temmuz Urumçi Katliamında, son günlerdeki Çin İşgallerinde hayatlarını kaybetmiş tüm Uygur Türklerini rahmetle anarken yapılan bu zulümleri şiddetle kınıyorum." dedi.

Milliyetçi ve Ülkücü Hareket'in en iyi noktalara ulaşmasını temenni eden MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, "Ramazan Ayı birlik ve beraberliğin, coşkunun en yüksek seviyeye ulaştığı aylardandır. Ramazan Ayı içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bulunmaktadır. Dolayısıyla Cenabı Allah önce milletimizi ve biz değerli milliyetçi ve ülkücü hareketin mensuplarının en iyi noktalarda en yüksek seviyelerde olmasını ve bizleri tek başına iktidar etmeyi hareketimize nasip etsin inşallah. Özellikle şunu belirtmek isterim ki, biz ilçe teşkilatı olarak bir seçim dönemi geçirdik. Bu seçim döneminde yönetici arkadaşlarımızla beraber mahalle teşkilatlarımızla ayrıca seçim günü sandık görevi yapanlarımızla eksiksiz olarak görevlerimizi yerine getirdik. Artık seçim geride kaldı. Bundan sonra bize düşen gelecekte yapılacak olan seçimler için teşkilat olarak en iyi şekilde hazırlanmaktır. Dolayısıyla Kahramanmaraş'ta bulunan milliyetçi ve ülkücü hareket mensuplarının şunu iyi bilmesini isterim ki Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine düşen görevleri en iyi şekilde yapacaktır. Ramazan Ayı'ndan sonra da teşkilat olarak çalışmalarımız mahalle ve köylerde devam edecektir. Düzenlemiş olduğumuz iftara katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum sağ olun var olun." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı