Gündem

Gündem Haberleri

Evde Balık Besleyenlere Öneriler

Gazetemize konuşan Evcil Hayvan İşletmecileri, Akvaryum sahiplerinin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

Evde Balık Besleyenlere Öneriler

Balık beslemenin vazgeçilmez bir hobi olduğunu ifade eden Evcil Hayvan İşletmecisi Mehmet Şan, "Malawi ile tropikal tür balıklar bir arada yaşamaz. Ama Amerikan Ciklet ile Malawi Ciklet de aynı akvaryumda yaşamaz.

Balıklar kendi cinsinden olmayan balıkları yerler. Doğanın kanunu büyük balk küçük balığı yutar. Farklı türlerdeki balıkları aynı akvaryuma koymadan önce bir bilene sorulmalı." dedi.

BALIK ÖLÜMLERİNE DİKKAT

Balık ölümlerinin temel nedeninin aşırı yem ve su değişimi olduğunu belirten Şan, "Balıkların büyüklüğüne göre değişse de ben kendi akvaryumumu günde bir kez yemleyerek balıklarımı aşırı yemden ölme riskinden kurtarıyorum. Daha önemlisi kaliteli yemler kullanılmalı. Ayrıca yemleme kadar akvaryum filtre sisteminin iyi olması ve düzenli olarak bakım yapılması da önemli. Filtreyi de birkaç günde bir temizlemek gerekiyor. Su değiştirirken de dikkat edilmesi gereken husus, suyun tamamı yerine yarı yarıya değiştirilmeli. Akvaryumun suyunu değiştirmek isteyenler tamamını değiştirince balıklar ölüyor." dedi.

Su değişiminin 20 günlük periyotla olması gerektiğini dile getiren Evcil Hayvan İşletmecisi Mehmet Kısacık, "Akvaryum suyunun çok sık ve tamamen değiştirilmesi akvaryumda mantar oluşmasına neden olur. Mantarlı akvaryum balıklar için tercih edilen bir şey değildir. Akvaryum suyunu 20 günde bir değiştirmek ama tamamı yerine yarısını boşaltıp değiştirmek gerekiyor. Evcil balık fiyatları 2 TL ile 75 TL arasında değişiyor. Sipariş edilirse daha farklı balıklar da getirtebiliyoruz. Akvaryumdaki erkek balık sayısı dişi balık sayısına göre fazlaysa erkek balıklar dişi balık için kavga ederek birbirlerini öldürebiliyorlar. Bu yüzden balıklardaki cinsiyet dağılımı da çok önemli." dedi. (SAFA GAYRET)



1

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

2

Kipaş Tekstil, İnovalig Türkiye Yarışmasında İlk 5’te

3

Görgel: “Tüm Hemşehrilerimizi TEKNOFEST Heyecanını Yaşamaya Bekliyoruz”

4

Akpınar, “Pazar Günü Bertize Herkesi Davet Ediyorum,”

5

Görgel’den İbrahim Sarı’ya Teşekkür Belgesi