Gündem

Gündem Haberleri

İŞKUR'da AKEDAŞ Yoğunluğu

İŞKUR

İŞKUR'un İş Başı Eğitimi uygulamasıyla AKEDAŞ'ın açtığı 41 kursiyer kontenjanına 500'den fazla kişi başvurdu.

İŞKUR'un İş Başı Eğitimi uygulamasıyla AKEDAŞ'ın açtığı 41 kursiyer kontenjanına 500'den fazla kişi başvurdu. Konuyla ilgili İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce gazetemize açıklamalarda bulundu.

İş Başı Eğitimi nedir?

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, "6 ay süre ile en az 2 çalışanı olan iş yerlerine üçüncü işçiyi İŞKUR veriyor. Daha fazla işçi çalıştıran firmaların mevcut personel sayısının yüzde 10'u kadar işletmelere ücretini İŞKUR'un ödemesi kaydıyla günlük 38,48 TL veriliyor. Aylık 1000 TL genel sağlık sigortası ve iş kazası, meslek hastalıkları primi yatırılıyor. 6 ay süreyle işletmeler gönderilen kursiyerlerin en az yüzde 20'sini işe almak zorundalar. İşveren dilerse tüm kursiyerlerini de kadroya alabilir. Bu uygulamamızla işletmeye ve işçiye 6 ay boyunca birbirini tanıma fırsatı veriyoruz." dedi.

İş Başı Eğitimi uygulamasının İşçi için de birçok avantajı olduğunu belirten Yüce, "İşçinin bu uygulamayla sektörü, iş alanını ve işverenlerini tanıma fırsatı oluyor. 6 aylık süreçte işçinin tüm ödemelerini İŞKUR olarak biz yapıyoruz, kişilerin bu süreçte birbirlerini tanımalarını ve bu işi devam ettirip ettirmeyeceklerini öğreniyoruz." dedi.

AKEDAŞ'ın da iş başı eğitimi uygulamasını tercih ettiğini belirten Yüce, "İŞKUR olarak AKEDAŞ'ta 41 kursiyer ile iş başı eğitimi vereceğiz. Bu 41 işçinin 12'sine idari işlerde geriye kalan 29 işçiye ise elektrik elektronik işlerde eğitim verilecek. Bugün İŞKUR'daki bu kalabalık insanların AKEDAŞ'ı fabrika gibi iş yerlerine kıyasla daha çok tercih etmesinden kaynaklanıyor." dedi. (SAFA GAYRET)



Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek