Gevher: “Tatilin dinen sakıncası yok”
Gündem 31.07.2015 09:21:47 0

Gevher: “Tatilin dinen sakıncası yok”

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher tatil için denize gitmenin dinen sakıncası olmadığını belirterek gazetemize açıklamalarda bulundu.

Tatil yapılmasının dinimizce bir sakıncası olmadığını belirten Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, "İnsanların tatil yapma, gezme hakları vardır. Cenab-ı Hakkın şöyle bir emri var. ‘Yer yüzünü gezin, dolaşın oradaki güzelliklerden, olumlu olumsuzluklardan ibret alın. Doğru giden insanların, çalışan insanların hali ne olmuştur.' Dolayısıyla turizm doğru yapıldığı takdirde faydalı bir şeydir.

Avrupa'daki çalışma düzenliliği, gümrük düzeni insanların görmesi lazım. Örneğin Hollanda'ya gidip, Hollanda'daki sulak yerlerde nasıl yer kazılarak arazi elde ettiğini görmesi, nasıl oralarda dünyanın tarımının yapıldığını bilmesi gerekir. Yani gezmenin birçok faydalı tarafları ve bilime katkıları var." dedi.

İSRAF HARAMDIR

Tatilin sadece eğlence olarak görülmemesi gerektiğini dile getiren Gevher, "Tatili sadece nefsi tatmin etmek için düşünür burada da çılgıncasına para harcarsak bu hoş olmaz çünkü dinimizin her konuda yani bunun takvası, fetvası falan yok. Her konuda insanın aşırılığa gitmesi veya aşırı cimrilik etmesi kendini sıkıntıya sokması dinimizin hoş görmediği şeylerdir. Tatil yapılacaktır. Gezilecektir, yurtdışı, yurtiçi tüm geziler mubahtır. Aşırıya, israfa düşmeden tatil yapmakta fayda var. Gezen, boş oturandan hayırlıdır." dedi.

PLAJDA AÇIK GİYİNENLERE BAKMAK GÜNAH MI?

İnsanın tüm duyu organlarını ve uzuvlarını yönetmek zorunda olduğunu belirten Gevher, "İnsanların ailesiyle veya dostlarıyla yüzmek için denizlere gitmesinin bir sakıncası yok. Üstelik yüzmek, binicilik, atıcılık peygamber efendimizin sünnetlerindendir. Hali hazırda çocuklarımız için çeşitli kurumlarımız da yüzme eğitimleri veriyor. Dolayısıyla denizin, tabiatın güzel fırsatlarından istifade etme Allah'ın insanlara bir lütfüdür. Bunu da şu şekilde yapmamız lazım. Müslüman'ın günaha girmeden istifade edebileceği plajlar var. Açık giyinenleri izleyerek günaha girmek istemeyenlerin daha tenha yerlerde denize girmeleri uygundur. Tenha bir plajda tatil yaparken orada hoş olmayan bir olay yaşanması halinde kişi mümkün mertebe gözünü korumaya çalışırsa inşallah günahtan kurtulur. Zaten elimizde olmayan şeylerden dolayı inşallah Cenab-ı Hak günah yazmaz. Giderken istemeyerek hoş olmayan bir şeye baktınız, gözünüz kaydı diyelim bunu devamlı hale getirmeyip tekrar tekrar bakılmadığı zaman olumsuz bir duruma düşmeyiz. Elbette en önemlisi niyet, İslam'ın temel unsurlardan biri Umre'ye, Avrupa'ya, Karadeniz'e giderken niye gidiyorsun. Ameller niyetlere göredir. Niyetlerimizin yaşamak ve yaşatmak olması lazım." dedi. (SAFA GAYRET) 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.2° / 11.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı