Gündem

Gündem Haberleri

Yazın Tatları Kışa Saklanıyor

Yazın Tatları Kışa Saklanıyor

Kahramanmaraş'ın taze zahirelik kurulukları tezgâhlarda yerini almaya başlarken Tarihi Kapalı Çarşı esnaflarından Murat Türk yaz aylarında yetişen ve kurutularak kışa hazırlanan kuruluklar konusunda uyardı.

Zahirelik ürün alacak vatandaşların öncelikle güvendikleri firmaları seçmesi gerektiğini belirten Murat Türk, "Kuruları alırken mat olan, renk tonu solmuş, kararmış olan ürünler eskidir. Yeni mahsul ürünlerin rengi canlı olur'' diye konuştu.

 Ürünlerin içine bakarak ta taze olup olmadığının anlaşılacağını söyleyen Türk; '' Kuruluk alırken mutlaka içerisine bakılması gerek, güvelenmeye başlamış ürünler taze değildir" dedi.

Envai çeşit kuruluk var olduğunu belirten Türk,  Dolmalık olanlar, Patlıcan, Salatalık, Biber, Kabak, Maraş usulü ekşili turşuların içerisinde kullan fasulye, kabak, patlıcan, biber ve musakkada kullanılmak üzere pare halde dilimlenen patlıcan, kuru bamyalar ve fasulyelerin olduğunu söyledi.

Saklama koşullarına da değinen Türk: ''Haşlandıktan sonra dipfrizde saklanabilir, turşu tarzında yapılırsa havası alınmış cam kavanozlarda da saklanır, dolmalık kuruların kilerlerde açık ve rutubetsiz ortamda saklanması gerektiğini belirtirken bilhassa kuruların çok aşırı güneş ışığından korunaklı hava alan rutubetsiz ortamda üzeri kapatılmadan açık halde saklanması gerekir'' dedi.

Kapalı olması durumunda güve düşebileceğini, rutubet durumunda küf oluşumu da olabileceğini dile getiren Türk, güneşin de rengini solduracağını dile getirdi.

Raf ömrüne 6 ay süre biçen Türk, "Ev ortamında daha uzun süre saklanıyor ancak tazelik ve organik olan bu ürünlerin kepeklenme ve güvelenmesi de mümkün kavanoz ya da saklama poşeti olmadan saklanması gerektiğini söyledi.

İklime göre değişkenlik gösteren kurulukların yapılma dönemine de değinen Türk, Temmuz ayında başlar, Ekime kadar devam eder evin kuruluk ihtiyacını bir dönemlik ihtiyacı karşılayarak taze taze almak gerekir'' diye konuşarak vatandaşların kuruluk konusunda dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.(SİBEL ATICI)



Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden