Hafızlık Yarışmasında Kahramanmaraş Başarısı
Gündem 6.08.2015 09:32:58 0

Hafızlık Yarışmasında Kahramanmaraş Başarısı

Türkiye Genelinde yapılan Hafızlık Yarışması'nda birinci ve ikincinin ilimizden çıkması üzerine Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher açıklama yaptı.

Bu yıl Kahramanmaraş ili olarak müstesna bir sevinç yaşadığımızı belirten Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, "Sevincimizin sebebi şu her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'mız tarafından eğitim öğretim yılı sonlarında Türkiye'de okuyan Kuran Kursları arasında Kuran-ı Kerimi güzel okuma karşılaştırmasında dereceye girenlerin, aynı zamanda Türkiye genelinde hafızlık yapan kuran kurslarımızda yetişen öğrenciler arasından da bir seçim yapılmaktadır. Bu hafızlık seçimleri 15 bölgede yapıldı. 15 bölgede yapılan birinciler arasına Kahramanmaraş olarak iki bölge birincisi katmış, diyanet işleri başkanlığımızda yapılan seçmelerde iki gencimiz Türkiye finaline kalmış, ilk 7 arasına girmiştir. 2 Ağustos Pazar günü Rize'de yapılan Türkiye Hafızlık Finali'nde hem birinciliği, hem de ikinciliği Kahramanmaraş ilimizden iki genç almıştır. Bu Türkiye tarihinde bir ilktir. Birinci olan gencimiz Raşit Tayyip Fındık, Kuran-ı Kerimi hiç yanlış yapmadan okumakta, dinleyenler yanlış bulamamaktadır. Bu gencimiz Dulkadiroğlu Müftülüğümüze bağlı Şahadet Kuran Kursu'muzdan yetişmiştir." dedi.

Türkiye üçüncüsünün de Kahramanmaraş'tan çıktığını ifade eden Gevher, "Üçüncümüz ise Onikişubat Müftülüğümüze bağlı Tarihi Acemli Kuran Kursu'muzdan yetişmiştir. İsmi Furkan Kaplan Turan olan üçüncümüz bugün aramızda değil, dolayısıyla biz bir bayram yaşıyoruz. Türkiye, Kahramanmaraş'ın başarısını konuşuyor. Ben bu bağlamda öncelikle kuran kurslarımızı yardımlarıyla destekleyen hayırseverlere, Kahramanmaraşlılara, müftülerimize ve özellikle kuran kursu hocalarımıza, gayretli çalışmalarından dolayı yöneticilere teşekkür etmeyi borç biliyorum. Bu herkesin başarabileceği bir şey değildir. Profesör bile olabilirsiniz ama Kuranı kerimi hiç yanlışsız okuyabilmek büyük bir başarıdır." dedi.

Kızlar dalında da Kahramanmaraş'ın dereceye girdiğini dile getiren Gevher, "Bir diğer sevincimiz Türkiye'de kuranı kerimi güzel okuma yarışmasında kızlar dalında Türkiye ikinciliğini aldık. Onikişubat müftülüğümüze bağlı Kazancı Kuran Kursumuz'dan Şerife Nur Kazmacı. Türkiye ikincisi olarak bizi gururlandırdı. Türkiye'de 81 il olduğunu düşünürsek çok mutluyuz, böyle şeylerin eşine, emsaline çok sık rastlanmıyor. Bu yarışmalarda ve eğitim alanlarında okunan Kuran-ı Kerim'lerin, Ülkemizin içinde bulunduğu şiddetli sıkıntıların, bölücülüklerin, ölüm olaylarının, kargaşanın, bitmesine de bir vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Bu başarılardan dolayı da tüm müftülerimize, hocalarımıza, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.2° / 9.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı