Gündem

Gündem Haberleri

İçme Suyu İçin Dev Yatırım

İçme Suyu İçin Dev Yatırım

Önümüzdeki yıllara yaşanabilecek olası kuraklıkların önüne geçmek için Kahramanmaraş'ta ilçeler de dâhil olmak üzere 5 farklı proje çalışması üzerinde yoğunlaşan DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Aydın hazırladıkları projeleri Yorum Gazetesine anlattı.

2014 yılında yaşanan kuraklığın Ayvalı Barajı sayesinde hissedilmediğini söyleyen 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, "2014 yılında yaşanan kuraklıkta Kahramanmaraş'ın içme suyunun temin edildiği Karasu'nun debisi çok azaldı.  Ayvalı Barajı olmasaydı ciddi su sıkıntısı yaşanırdı. Ayvalı Barajından 52 milyon metreküp içme suyu vermeyi hedefleyerek arıtma tesisini kurduk. Şu anda Ayvalı Barajından 26 metreküp içme suyu elde ediyoruz." dedi.

İnşa halinde olan Afşin içme suyu isale hattımız yanı sıra Kahramanmaraş DSİ olarak 4 tane daha proje hazırlandığını söyleyen Aydın, Kısık Barajı Pazarcık Türkoğlu içme suyu veElbistan içme suyunun önümüzdeki yıllarda ihale edileceğini, Kahramanmaraş içme suyu projesinin projesinintamamlandığını, İğde kasabası içme suyu ise şuan işletmede olduğunu belirtti

Kahramanmaraş-Adıyaman yolunun kuzeyine inşa edilmesi planlanan Kısık barajını içme suyu maksatlı inşa edileceğini aktaran Aydın,"Bu barajda gerekli isale hatlarını ve tesisleri inşa edeceğiz. Ve bu barajımızdan Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimize içme suyu tedarik edeceğiz. Kısık Barajında küçük bir sulama payı olacak ama esasında içme suyu olarak kullanacağız." dedi.

Elbistan'ın içme suyunu Ceyhan kaynaklarından aldığını dile getiren Aydın,  Ceyhan`ın kaynağının şehrin içinde olmasına rağmen alt kotlarda bulunması ve suyun terfi ettirilerek şebekeye verilmesi gerekiyor buda önemli ölçüde bir enerji maliyetini yükselttiğini açıkladı.

Hurman çayı ve yakınındaki kaynaklardan gelen suyu Elbistan`da da kullanma kararı verdiklerini söyleyen Aydın, proje hazırlıklarının devam ettiğini bildirdi.

Sulama amaçlı yapılan projelere de değinen Aydın,"Kartalkaya Barajıyla, Sağ ve Sol Sahil sulamasıyla hem narlı ovası hem merkez ovası bu sulardan faydalanıyor. Sağlık ovasının sulanması için ise ana kanala suyu verdik. Bu kanal sayesinde su sıkıntımız yok. Kahramanmaraş Gaziantep ve Hatay`daki arazilerimize bu kanal ile su temin ediyoruz." dedi. (SİBEL ATICI)



AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!