Yangınlara Sivil Toplum Desteği

11.08.2015 09:36:44

Kağıt fabrikasında meydana gelen yangına müdahale eden sivil toplum kuruluşları hakkında Edeler Doğa Spor Kulübü (EDOK) Yönetim Kurulu Üyesi Habip Özden açıklamalarda bulundu.

Kağıt Fabrikası'nda meydana gelen yangına müdahale eden sivil toplum kuruluşlarından Edeler Doğa Spor Kulübü'nün (EDOK) Yönetim Kurulu Üyesi Habip Özden, "Kulüp olarak hem telsizle haberleşme hem de helikopter kullanımı ile yerden ve havadan organize olarak yangına müdahale ettik. Ayvalık barajından helikopter ile alınan su, aşağıdan kulüp görevlilerimizin yönlendirmesiyle en doğru noktaya bırakıldı. Rüzgara, ateşin yönüne dikkat ettiğimiz bu operasyon 4 saat sürdü. İhbarda geç kalındı, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter Dörtyol/Hatay'dan getirtildi. Bu yüzden de zaman kaybı yaşandı." dedi.

Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu üzerindeki kağıt fabrikasının deposunda gerçekleşen yangının çıkma nedeni hala bilinmezliğini sürdürüyor. Alevler, tonlarca kağıdın bulunduğu depoda hızla büyüdü. Yangına 10 iş makinası ve yaklaşık 15 itfaiye ekibi, arazi ve Orman Genel Müdürlüğü ne ait yangın söndürme helikopteri ile müdahale edildi, yangında Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren EDOK  (Edeler Doğa Sporları Kulübü) personeli de yangın yeri ile söndürme helikopteri arasındaki nokta bildirimi ve diğer konularda telsiz haberleşmesiyle koordinasyonu sağladı. (SAFA GAYRET)



1

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

2

Enerji de Kadının Ayak Sesleri

3

Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

4

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

5

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"