Aksu çayına kimyasal karışıyor
Gündem 17.08.2015 11:41:00 0

Aksu çayına kimyasal karışıyor

Hacı Mustafa Mahallesi Muhtarı Recep Akıllı, Aksu çayı çevresindeki fabrikaların kimyasal atıklarının mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini belirtti.

Hacı Mustafa Mahallesi Muhtarı Recep Akıllı, "Aksu çayı çevresindeki fabrikaların kimyasal atıkları mahalle sakinlerini rahatsız ediyor. 3 ayda 3 mahalle sakinini kanserden kaybettik. Benim bildiğim 5-6 tanede de kanser tedavisi gören vatandaşımız var." dedi.

Geçtiğimiz yıl, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri aksu Çayından numune alındığı ve tahlil yapıldığını aktaran Recep Akıllı, Tahlil sonuçlarının olumsuz çıkmasından dolayı çevre fabrikalara cezai işlem uygulandığını söyledi.

Kimyasal atıklarının karıştığı Aksu Çayının çevresindeki mahalle sakinlerinin kokudan da rahatsız olduğunu belirten Hacı Mustafa Mahallesi Muhtarı Recep Akıllı, "Bu mahallede vatandaşların geçim kaynağı tarım arazileri ve bu arazileri buradan aldıkları sularla suluyorlar. Aksu çayındaki suyu çoğu kez hayvanları için de içme suyu olarak kullanıyorlar." dedi. 

Kent'in en büyük tarım mahallesi olan Hacı Mustafa Mahallesi sakinlerinin tarım arazilerine biber, domates, patlıcan, kabak ektiğini söyleyen Akıllı, Mahallelinin geçim kaynağının tarım olduğunu bu suların toprağın verimini düşürdüğünü ve birkaç yıla tarım arazilerinden hiç verim alınamayacağını bildirdi.

Mahalle sakinlerinin hemen hemen hepsinin evinde arıtma cihazı olduğunun altını çizen Akıllı, "20 yıldan beri aksu çayının sıkıntısını yaşıyoruz. Şu anda içme suyu ihtiyacımızı kuyulardan karşılıyoruz. Aksu Çayındaki suların kuyu sularına karıştığına dair de şüphelerimiz var." dedi.

Türkoğlu tarafındaki Kara çaydan alınan suyunda Aksudan farkının kalmadığını söyleyen Akıllı, Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç'un 2017 de tamamlanması planlanan bir arıtma tesisi projesi olduğunu dile getirdi.

Aksu Çayı çevresindeki mahallelerin sorunlarının çözülmesi için yetkililerin ivedilikle harekete geçmesi gerektiğini belirten Akıllı, Aksu çayına karışan kimyasal atıkların mahalle sakinlerini hem maddi hem manevi zarara uğrattığını söyledi.

VATANDAŞLARIN ASM'YE BAŞVURUSU ARTTI

Aksu Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimlerinden Dr. Hatice Yeşim Tiyekli, Aksu Çayı çevresindeki mahallelerde ikamet eden vatandaşların sağlık sorunlarında ciddi bir artış olduğunu söyledi.

Bütün hastalıklarda artış olduğunu söyleyen Dr. Tiyekli, şüphelendikleri durumlarda sulardan numune göndererek tahlil istediğini belirtti.

Çevresel etmenlerin hastalıklara davetiye çıkardığına değinen Dr. Tiyekli, Aksu Çayı çevresindeki mahallelerde Halk sağlığı ve KSÜ Halk sağlığı biriminin araştırma yapması gerektiğini dile getirdi.(SİBEL ATICI)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

31.4° / 20.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı