“Kaldırımlar yayaların değil mi?”

Satıcıların malzeme yerleştirmesi ve kontrolsüz şekilde ağaçlandırılması gibi nedenlerle kaldırımların yayaların kullanımına kapatılmasından vatandaşlar rahatsız.

“Kaldırımlar yayaların değil mi?”
İsimlerini vermek istemeyen vatandaşlar kaldırımları kullanmakta güçlük çektiklerini belirterek, "Bizler direksiyon başındayken yayaların otoyoldan yürümesini sakıncalı buluyoruz ve yayaları kaldırımları kullanmaları konusunda uyarıyoruz ama yaya olarak bir yerden bir yere gittiğimizde biz de aynı şekilde otoyoldan gitmek zorunda kalıyoruz. Çünkü kaldırımlar ağaçlar, elektrik trafoları ve esnafların eşyalarıyla işgal edilmiş durumda. Yayaların otoyoldan kullanabileceği bir yol yok. Kaldırımlara çeki düzen verilmeli ve kaldırımları işgal eden esnaflar engellenmeli." dedi.

Kaldırımların kullanıma kapatılmasının kazalara neden olduğunu ifade eden vatandaş, "Otoyolu araç dışında kullanan herkes hem kendi canını hem de başkalarının canını tehlikeye atıyor. Otoyol araçlar içinse kaldırımlar da yayaların olmalıdır. Esnafların ve başkalarının yayaları kapatması kazalara davetiye çıkarıyor. Kaldırımlar eğer yayalarınsa, yayaların güvende yürüyebileceği bir yer haline getirilmeli." dedi. (SAFA GAYRET)



1

Onikişubat Belediyesi’nden kadınlara yönelik ücretsiz yüzme kursu

2

70 Dakika İçerisinde Aktarma Ücretsiz

3

Hayırsever İş İnsanlarından Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne 63 Araç Bağışı

4

Onikişubat Belediyesi’nin Cumhuriyet Spor Şöleni’nde final heyecanı yaşandı

5

Ak Parti Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Rektör Yasım’ı Ziyaret Etti