Kışlık ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeli?
Gündem 29.08.2015 12:58:29 0

Kışlık ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeli?

Gazetemize konuşan Ayakkabı Mağazası İşletmecisi Arif Yenipınar, kışlık ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklama yaptı.

Kışlık ayakkabıların gelişigüzel alınmaması gerektiğini belirten Ayakkabı Mağazası İşletmecisi Arif Yenipınar, "Kışlık olsun, yazlık olsun ayakkabı seçilirken ilk olarak dikkat edilmesi gereken şey ayakkabının içerisinde ayağın rahat etmesi. Ayakkabı denenirken her iki teki de denenmelidir. Kışlık ayakkabının tabanı biraz yüksek olmalı, üzerinde çok dikiş ve ileme olmamalı. Süet ayakkabılar değil de kaliteli ayakkabı tercih edilmeli." dedi.

Taklit ayakkabıları kesinlikle önermediklerini ifade eden Yenipınar, "Taklit ayakkabılar özellikle kışın soğukta üzerinde çatlaklar ve kırıklar oluşacağından içerisine su alıyor.  Taklit ayakkabılar sıcak aylarda da konforlu değildir koku yapacağı için vatandaşlar taklit ayakkabılardan uzak durmalı. Yazlı kışlı en doğru ayakkabı tercihi deri ayakkabıdır ancak taklit teknolojisi o kadar gelişti ki bu meslekle ilgilenmeyen birinin taklit ile gerçek deriyi ilk bakışta ayırt edebilmesi mümkün değil. Kalitesiz derilerden elde edilen ayakkabılar da taklitler kadar konfor yoksunu ve rahatsız edicidir. Derinin kalitesine iyi olmasına dikkat edilmeli. Taklit ve kalitesiz ayakkabılara düşmemenin en kolay yolu güvenilir mağazaları tercih etmektir. Kurumsal firmalarda hep personellere satış başına prim verirler, onlarda yalan çok olur. Ama bireysel iş yerlerinde mağaza sahipleri başında durduğu için çok yalan söyleyemezler. Onların sözüne itimat etsinler. Prim verilmeyen iş yerlerindeki satış temsilcileri ürünü satmak için türlü yalanlara başvurmuyorlar böylece müşteriyi yanıltmış da olmuyorlar." dedi.

WATERPROOF TEKNOLOJİSİ NEDİR?

Tamamen su almayan ayakkabı bulmanın çok zor olduğunu ifade eden Yenipınar, "Tüm ayakkabılar su alır, iyi deri bile su alır. Ayakkabının bağcık delikleri, dikiş ve işleme yerleri suya karşı koyamayacaklardır. Suya karşı dayanıklı diye bilinen tek ayakkabı türü WaterProof etiketli ayakkabılardır bunlar da sadece yağmur suyuna karşı koyabilirler, kar suyuna karşı koyamazlar. WaterProof ayakkabılar incelendiğinde üzerinde fazla dikiş ve işleme olmadığı görülecektir. Ancak WaterProof teknolojisiyle üretilen ayakkabılar normal ayakkabılardan daha pahalıdır. Kaba olurlar, pek zarif değillerdir. Vatandaşların kışlık ayakkabı alırken bunlara dikkat etmeleri gerekir. Kadınlar kışlık ayakkabı seçerken de süslü püslü ayakkabılar yerine modelsiz, sade ayakkabılar tercih etmeliler. Çok modelli ayakkabı suyu çok alır altı kalın olacak yüzü genellikle fazla dikişliği olduğu zaman su alır." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.1° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı