Şahbazlı`ya Teşekkür Belgesi
Gündem 31.08.2015 16:47:15 0

Şahbazlı`ya Teşekkür Belgesi

Diaspora Gazetecileri Birliği ( DJB ) ve Azerbaycanlı Gençlerin Uluslararası Alyansının ( Azerbaijan International Youth Alliance ) organizasyonu ile yurtdışında yaşayan ve eğitim alan gençler Şamahı şehrini ziyaret ettiler .

Gezinin amacı gençlerin Vetenperverlik duygularını güçlendirmek , onları Azerbaycan hakikatlerini yurtdışında yaymaya teşvik etmek ve perspektif projelerin tartışılmasını yürütmektir . Gençler ilk olarak ziyaret çerçevesinde Bakü - Şamahı yolunun kenarında defnedilen Türk askerlerinin şerefine dikilen anıtı ziyaret ettiler.

Burada kısaca açıklama yapan Diaspora Gazetecileri Birliği ( DJB ) Başkanı Fuat Hüseyinzade konuşmasında şunları kaydetti: "Azerbaycan`lılar hemTürkiye , hem de başka devletlerin uğruna yapılan savaşlarda savaşarak şehit olmuşlar . Ama her zaman Azerbaycan`ın dar gününde yalınız Türkiye askerleri gelip savaşıp ve şehit olmuşlar . Karşısında durduğumuz türk askerinin mezarı da bunun kanıtıdır . Son günler teröristlere karşı mücadelede Türkiye askerlerinin şehit olması haberini duyuyoruz . Bu anıt önünde Türkiye`nin özgürlüğü uğruna mücadelede şehit olan askerleri anırıq ve Allah`tan onlara rahmet diliyoruz"

Daha sonra gençler Şamahı Resedhanasını ziyaret ettiler. Gözlemevinin sefer organizatörü Müşfik Hüseynov gençlere burada bulunan teleskoplar hakkında bilgi vererek bildirdi ki: "Gözlemevi`nde dünyada 4 teleskoptan biri olan yıldız teleskopu var . Bu teleskopla milyonlarca ışık yılı mesafesinde olan yıldızları gözlemlemek mümkündür."

Gençlerin istirahat zamanlarını verimli geçirmesi için orman gezileri de organize edildi. Bununla birlikte yolculuk süresince gençler eğlenceli ve düşündürücü oyunlar oynadılar . Günün ikinci yarısında ise gençler açık sema altında ''Yurtdışında yaşayan Gençlerden yararlan'' adlı yuvarlak masa toplantısında biraraya geldiler.

Açılış konuşmasını yapan DJB Başkanı Fuat Hüseyinzade bildirdi ki , "DJB bir sonraki mevsimde her zamanki gibi farklı projelere start verecek . Biz Dünya Jurnalistlerinin Arkadaşlık Ağı`nı yaratmayı hedefliyoruz . Bunun için ilk Avrupa Oyunlarını izlemek için Bakü`ye gelen yabancı gazetecilerle doğrudan temasta olduk . Birçoğu Şebekeye bağlanmyı kabul etti . Amacımız karşılıklı bilgi alışverişi ile gazetecilerin kendi ülkelerinin tanıtımını yapmaktır . Ağ kendi etrafında çeşitli ülkelerden olan gazetecileri , bloggerleri , foto muhabirleri gibi sosyal medya uzmanlarını birleştirecek".

Daha sonra Binegedi Rayon Valiliği Sosyal-siyasi ve insani departmanı baş danışmanı Revane Aliyeva,Türkiye`nin Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencisi , Zengin Azerbaycan Uğurunda Mücadele Sosyal Birliği`nin ( Zaum ) Başkan Yardımcısı Samir Orucov, Varşova Sosyoloji Akademisi lisans öğrencisi ve '' diaspora.az '' sitesinin Genel yayın Yönetmeni Nail Ahmet, Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu Başkan Yardımcıları Zaur Guliyev, Hakan Oflaz ve Vagif Zülfigarov ile yanısıra bir çok genç yaptıkları ve yapacakları projeleri anlattı.

Daha sonra söz alan Türkiye`nin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisi , Azerbaycan Ankara  Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği Öğrenci Temsilcisi , Zengin Azerbaycan Uğrunda Mücadele İçtimai Birliği Kahramanmaraş Temsilcisi , İNDEX Kahramanmaraş Temsilcisi , Kahramanmaraş - Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu Başkanı Tural Şahbazlı Kahramanmaraş`ta ve Azerbaycan`da yaptıkları ve yapacakları projeleri anlatarak şunları kaydetti: "İlk olarak son günler Türkiye`de yaşanan teror olaylarında ve Azerbaycanda ermeni hainlerinin ateşkesi bozması sonucu şehit olan yiğitlerimize Allah`tan rahmet, yakınlarına ve Yüce Milletimize başsağlığı dilerim. "diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Bizler Kahramanmaraş`ta eğitim alan Azerbaycanlı öğrenciler olarak Kahramanmaraş`ta Azerbaycan Kültürünü, Azerbaycan`da Kahramanmaraş`ı tebliğ ediyoruz. Şimdiye kadar sürekli Kahramanmaraş`ta ''20 yanva faciasının'', ''Hocalı faciasının'', ''31 Mart Soykırımının'' yıldönümlerini, ''Nevruz bayramını'', ''Milli liderimiz merhum Haydar Aliyev`in doğum gününü'', ''2 Şubat Gençlik Günü`nü'' kutluyoruz. Ve yine biz öğrencilerin çabasıyla Kahramanmaraş şehrinde ''Karabağ Parkı'' yapılması ve parkta Karabağ Anıtının konulması, ayrıca 2 ülke bayraklarımızın birlikte dalgalanması önerimiz büyükşehir belediyemiz tarafından takdirle karşılanmış ve çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca Kahramanmaraş`ta en büyük prospektlirden birine ''Azerbaycan Bulvarı'' ve Merkez sokaklardan birine ''Haydar Aliyev sokağı'' adı konulması Kahramanmaraş`ımızda Azerbaycan`ımıza olan sevginin təcəssümüdür. Şeherimizde Hocalı Müzesi yapılması için ise görüşmelere yapmaktayız."

 

Son olarak içlerinde Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu başkanı Tural Şahbazlı`yla yanısıra Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu Başkan Yardımcıları Zaur Guliyev, Hakan Oflaz ve Vagif Zülfigarov da bulunduğu, sosyal faal gençler DJB ve AİYA tarafından Teşekkür Belgesi ile taltif edildiler.

 

 

 

 

 

 

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı