Sıla-i Rahim Buluşması Festival Havasında Geçti
Gündem 8.09.2015 12:13:07 0

Sıla-i Rahim Buluşması Festival Havasında Geçti

Beşen mahallesi sakinlerinin geleneksel hale getirdiği Sıla-i Rahim buluşmasında akrabalar, dostlar ve uzaktakiler yakınları ile hasret ve özlem giderdiler.

Ilıca mahallesine 3 kilometre uzaklıktaki Beşen Mahallesi, kopma noktasına gelinen akrabalık, komşuluk ilişkilerinin yok olup gitmesine dur diyebilmek için ‘Sıla-i Rahim' buluşmasını hayata geçirdiler.

Okul bahçesinde gerçekleşen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı, takiben söz alan, aslen Beşenli Mahallesinden olan öğretmen Bestami Sefil, bu buluşmaları gelenek haline getirdiklerini, getirmeye de devam edeceklerini belirterek,"Bu mahalleden kopup gidenler var. Amacımız köyde birlik ve beraberliği sağlamak, komşuluk ilişkilerini güçlendirmek, dayanışmayı artırmak ve köyümüzü bu tür etkinliklerle tanıtmaktır. Uzaktaki yakınlarımız var. Küskünler ve kırılanlar var. Bu birliktelik, bu şölen, onlarla yeniden kaynaşmanın, buluşmanın, dostlukları pekiştirmenin vesilesi olacaktır. Bu dönemde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız varken, günümüze hoş geldiniz" dedi.

Yine bu yörenin insanı olan Ali Kıvrak da davete icabet ettikleri için tüm konukları selamladı, onlara teşekkür etti, birlik ve beraberliğe en çok bu dönemde ihtiyacımız olduğuna vurgu yaparak, giderek artan teröre lanet okudu,  hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet diledi.

Ali Kıvrak'ın ardından söz alan Attarlar Odası Başkanı,  Cuma Güler, yaptığı kısa konuşmada, bu şenliğe emeği geçenleri tebrik etti, "Bu ne güzel gün böyle, Allah tekrarını nasip etsin" dedi.

VALİ GÜVENÇER, "ŞÜKÜR DUYGULARIMIZI KAYBETMEDİK"

Günün onur konuğu Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer , konuşmak için söz verilmesinin kendisi için sürpriz olduğunu kaydetti.

‘Bu güzel havayı teneffüs ettirenlere teşekkür eden Kahramanmaraş Valisi Güvençer, "Davete icabet etmemek olmazdı, sizlerin bu nazik davetine icabet etmek için koşa koşa geldim. İyi ki sizlerin duaları var. Ne güzel bir manzara, burada hasbihal imkânı buluyorsunuz. Dostlarınızla bir aradasınız, bu sıla-i rahim buluşması bir şenliğe, bir şölene dönüşmeli. Bu tür etkinlikler mutluluğumuzun, huzurumuzun ifadesidir." dedi.

Etkinlik alanına gelmeden Süleymanlı şehitliğini ziyaret ettiğini belirten Vali Güvençer, Allah'a şükür duygumuzu kaybetmedik sözleri ile konuşmasını tamamlarken, Bu anlamlı buluşmayı hazırlayanlara ve emeği teşekkür etti.

SILA-İ RAHİM BULUŞMASINA İLGİ YOĞUNDU

Yaklaşık bin Beşen Köyü sakinin katıldığı sıls-i rahim buluşması siyaset ve iş dünyasının da yoğun katılımı ile gerçekleştirilirken köylünün ulu çınarlarımız diye adlandırdığı köyün ileri gelen yaşlılarına çeşitli hediyeler verildi.

Sıla-i Rahim buluşmasına onur konuğu olarak katılan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in yanı sıra Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ilıca Mahallesi Jandarma Komutanı Gazi Günay, Ilıca belediye eski başkanlarından Atilla (Aslan) Kaçmaz, Cuma Karalar, Remzi Demir, Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler, AK Parti Onikişubat ilçe başkan yardımcısı Hikmet Can, işadamı ve AK Parti il yönetim kurulu üyesi Ayhan Hançerkıran, Pazarcık AK Parti ilçe başkan yardımcısı Ahmet Bozdağan, Kertmen muhtarı Mehmet Kayan, basın mensupları, çevre mahalle ve köy muhtarları ile mahalle sakinleri katıldılar. (SİBEL ATICI)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

31.4° / 20.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı