“Çare Milliyetçi Hareket Partisidir”
Siyasi 8.09.2015 12:21:00 0

“Çare Milliyetçi Hareket Partisidir”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, adaylığını açıkladığı toplantıda ülke gündemini değerlendirdi.

Ülkenin her alanında ciddi sorunları olduğunu belirten MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, "Ekonomi zaten sıfırlanmıştır, dolar 3 lirayı geçmiş durduğumuz yerde fakirleşiyoruz.

Bütün ödemelerimiz alt üst olmuş bütün dolar yükselişi, Euro yükselişi nedeniyle borçlarımız artmış durumdadır. Tabi ki de bütün kesimleri etkilemiş durumdadır. İşsizlik hat safhadadır, üretim düşmüştür, reel üretim düşmüştür. Herkesin de sorunları da vardır. Çiftçinin sorunları vardır. Memurun sorunları vardır bu ülkede işsizlik vardır. Tabi ki de bunların hepsi konuşmaya değerdir. Ama bugün yaşadığımız sorunlar 13 yıldır AKP iktidarının sonuçlarıdır. İşte ülkeyi iyi yönettiklerini söyleyenler istikrardan bahsedenler bugün ülkeyi getirdiği nokta budur ve sözün bittiği yerdir. Başka bir şey konuşmanın şuan hiçbir anlamı yoktur. Ülke bölünme noktasına gelmişse bugün özellikten söz ediliyorsa ve bu özellikle ilgili çabalar, bununla ilgili zeminler oluşturulmaya çalışılıyorsa artık bu ülkeye de başka bir şeyi konuşmanın ekmeği konuşmanın ekonomiyi konuşmanın hiçbir anlamı yoktur." dedi.

Ülkece gelecek kaygısında olduğumuzu ifade eden Aycan, "Değerli gönüldaşlarım Milliyetçi Hareket Partisi'nden Kahramanmaraş milletvekili aday adayı olarak 26. dönem aday adayı olarak başvurumu belirtip bununla ilgili konuşmak istiyordum ama bugün bu ortamda siyaset yapmak adına söylenecek sözünde anlamı yok. Aday adaylarının da anlamı yoktur, millet seçimlerinin de anlamı yoktur. Bugün ilkede bir gelecek sorunu yaşıyoruz. Yarınımızın ne olacağını bilmiyoruz. Ülkemizin ne olacağını bilmiyoruz. Bu bir parti meselesi değildir. Bu bir ülke meselesidir. Eğer bu ülkeye azıcık bağlıysa bir kişi bugünden itibaren aklını başına toplaması lazım. 1 Kasım da olacak seçimlerde vereceği oyla ülkenin bundan sonraki sürecinin ne olacağına kararlı. Bunun 7 Haziran sırasında da söyledim. Bu ülkenin kaderidir, dönümün noktasıdır dedim. Ama biz anlatmaya çalıştık anlatamadık anlayamadılar karşılıklı olabilir ve sonuçta çıkan tablo AKP'yi tek başına iktidardan etmiştir. Ama işte buna tahammül etmeyenler tahammül edemeyenler verdikleri sözün karşılığı bedel ödemek durumunda kalanlar bugün ülkeyi bir kez daha seçime götürmektedir." dedi.

Koalisyon sürecindeki duruşlarına değinen Aycan, "Aslında biz onlara şunu da söylemiştik Milliyetçi Hareket Partisi'yle koalisyon kurarsanız bu AKP'nin de kurtuluşu olur. Sadece ülkenin kurtuluşu değil sizin de kurtulmanız tek çaresi tek reçetesi Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidar olmasıdır. Bugün de aynı noktadayız bugün mecliste eğer Milliyetçi Hareket Partisi yoksa bu bölünmeye bu ayrışmaya dur diyecek kimsede yok çünkü gerçekten ülkesini seven, birlik ve beraberliğinden yana olan her insan Milliyetçi Hareket Partisi'nin şemsiyesi altında toplanmak zorundadır. Bir taraftan HDP, KCK yapılanmasının ürünü en HDP sayısını artırıp mecliste daha büyük bir şekilde gelme çabası içerisinde olurken ve ülkeyi bölünmeye götürürken artık özellikten söz ederken buna karşı çıkacak tek parti olan Milliyetçi hareket partisinin daha güçlü ve daha büyük bir şekilde meclisi temsil edilmesi lazım. Eğer meclisi daha büyük şekilde temsil edilmiyorsa edilmezse ve AKP bugün ki durumundan daha düşük düzeye indiremezsek o zaman ülkenin bölünmesine de fırsat vermiş oluruz.  Ve buna sebep olan herkeste vebal altındadır." dedi.

MHP'nin ülkenin kaderinde büyük rol oynadığını ifade eden Aycan, "Bu safhada MHP dışında herhangi bir partiye oy veriyorsa ülkenin bölünmesine vesile olmuştur diye düşünüyorum. Ve vebal altında olduğunu hissediyorum. Allah onları ıslah etsin. Çünkü bu dediğim gibi geldiğimiz nokta ülkemizin kaderidir. Belki yanı başımızda ki komşularımız gibi bile bir şansımız olmayacak. Yani tabi hiç tasvip etmiyoruz o noktaya gelmesin bir Irak'ın, Suriye'nin, Libya'nın, Mısır'ın yaşadıklarını inşallah yaşamayız ama biz daha kötüsünü yaşıyoruz. Biz iç kargaşada çıkmadan kendi kendimize ülkeyi bölüyoruz. O zaman bunca şehitlerin günahı neydi? Bugün kaç kişi şehit oldu hiç önemi yok bir kişi bile bir Allah'ın kulu, bir askerimiz, bir polisimiz ölmüşse bunun bedeli hepimizin boynunun üstündedir. Ve bugün sadece cenaze kaldırmaktan öteye gitmeyen ahlar vahlarla göstermelik hareketlerle ömrümüzü geçiriyoruz. Geçen hafta içerisinde biliyorsunuz 3 şehit verdik. Ben o şehit cenazelerine katılmaktan çok utanç duyuyorum. Aileye karşı yani katılmak orda en önemli poz vermek görev yapmak değildir. Utancımdan cenazeye gidemiyorum. Ailenin yanına nasıl gideceksin ama her defasında gördüğümüz şu ki ilk perde de görüntü vermek için maalesef bürokrasi ve AKP teşkilatı yarış içerisindedir." dedi.

"BU SEÇİM HER ZAMANKİNDEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ HALE GELMİŞTİR"

Şehit cenazelerinde yaşananlardan bahseden Aycan, "Önsen'deki cenazede bir baktım ‘Ben ne yapıyorum burada' diye kendi halimden utandım. Onun için o ailenin durumunu görüp mezarın başından ayrıldım bir şey yapamıyorsunuz göz göre göre yavrucaklar ölüyor ve göstermelik ağıtlar bir iki saatlik göstermelik roller çiziyoruz ondan sonrada hiçbir şey olmamış gibi devam ediyoruz. Birileri istismar ediyor utanmadan şehit olmak istiyorum diyor. Utanmadan onlar mutlu öldü ne mutlu ailelerin diyor. Bu kadar istismarcılık bu kadar suistimal ancak Türkiye de olur. Ancak Recep Tayyip Erdoğan yapabilir. Dün işte kendi diyenler dün şehitlerin üstünden siyaset yapıyorsunuz diyenler bugün şehitlerin üstünden siyaset yapmaktadırlar. Ve bu utanmazlık hat safhadadır. Ama hiç birinin kanlarıyla ödediği bu borcu ödemeye ne yürekleri vardır, ne duyarlılıkları vardır. Hatta bunu ihmal etmekte suistimal etmekte ve sadece ve sadece kendi geleceklerini kendi saltanatlarının devamını istemektedirler. Gelinen nokta budur onun için değerli gönüldaşlarım bu seçim her zamankinden çok daha önemli hale gelmiştir. Bu seçim AKP'nin saltanatı Recep Tayyip Erdoğan saltanatının sürüp sürmemesinin geldiği son noktadır." dedi.

"ÇARE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİDİR"

Ülkenin içinde bulunduğu kötü durumları Milliyetçi Hareket Partisi'nin çözeceğini ifade eden Aycan, "Başka hiçbir kimseden başka kurumdan da medet ummanın anlamı yoktur. Çare biziz. Eminim ki burada ki her gönüldaşım en az benim kadar bu konuda samimidir. Olay senin benim milletvekili meselemde değil olay duruş göstermek günüdür. Biz ülkenin birlik beraberliğinden mi yana mıyız yoksa ülkenin bölünmesinden mi yana mıyız? Buna karar vermek güçtür. Ya AKP'ye oy vereceğiz ve AKP'nin politikalarına icraatlarına öylece onay vermiş olacağız ya da bu icraatlara 13 yıldır iktidarda olan AKP'nin ülkeyi getirdiği noktaya dur diyeceğiz. Ve bu yanlışlıkları göz önüne süreceğiz.  İşte Milliyetçi hareket partisi 7 Hazirandan sonrada bunu söylemiştir. Ve sadece ve sadece çözüm sürecini bitir demiştir. Başka hiçbir şartta ileri sürmemiştir diğerleri zaten devletin temel ilkeleriyle ilgili şartlardır. Ne söylemiştir anayasaya sadık kalın." dedi.

"Partimiz için bir şey istemiyorum" diyen Aycan, "Anayasa'nın üzerine yemin ediyorsunuz, her gün anayasa suçu işliyorsunuz ondan sonra yemin ederken yüzsüzce ertesi gün anayasayı çiğniyorsunuz o zaman devlet olmanızın anlamı yok. Devletin başında olan kişiler önce anayasaya sadık olmalıdır. Biz bunu istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Bu da zaten her vatandaşın devletin cumhurbaşkanın en temel görevidir. Bu benim isteğim değil parti için bir şey istemedim. Başkanlık istemedik, bakanlık istemedik. Kendi koltuğumuzu kendi rantımızın kavgasında değiliz. Ülkemiz için elbette kriterlerimiz var bu inanıyoruz ki her vatandaşın ilkesi olması gerektir. Ne diyoruz yolsuzluklarla mücadele edelim diyoruz hayır etmeyelim mi diyeceksiniz. Var mı etmeyelim diyen? Yolsuzluklarla mücadele etmek sadece MHP'nin mi görevidir? Herkesin görevidir, ama siz yolsuzluklara paralel yapının darbesidir derseniz siz çözüm süreci demokratik halktır derseniz siz çözüm sürecini bazen vazgeçilmezimiz der bazen buz dolabına koyduk dersiniz." dedi.

Çözüm Süreci hakkında MHP'nin söylediklerinin doğru çıktığını belirten Aycan, "Bugün akşam bir gün Recep Tayyip Erdoğan çözüm süreci sırasında PKK silahlandı güçlendi diye itiraf edersiniz utanmadan biz onu söylüyorduk zaten ondan sonra çözüm süresi kalksın dediğimiz zaman MHP'ye karşı cephe alırsınız. Biz başka bir şey söylemeyiz sadece ve sadece bir kriterimiz vardı dedik ki çözüm sürecinin her unsurudur ortadan kaldıralım ülkemizin geleceği için bunu söyledik ülkemizin bölünmemesi için bunu söyledik ama bunu diyen bizimle müzakere etmeye yanaşmayanlar bugün HDP ile iktidar olmuşlar ve ülkeyi yönetiyorlar. Ve hükümetin içerisindeki bakanlar silahlı kuvvetlerin terörist unsurlara müdahalesine karşı çıkmaktadır ve bunlarla birlikte olabilmektedirler. Aynı ortamı paylaşabilmekte aynı kabilede görev almakta onlara tahammül edebilmekte ama Türk milletinin geleceği için çözüm sürecinin tüm unsurları bitirelim diyen MHP'ye tahammül edememektedir durum budur." dedi.

"AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN"

Kahramanmaraş halkına yalvardığını ifade eden Aycan, "Bu seçim çok daha önemli hale gelmiştir ve dönüm noktasıdır artık yalvarıyorum. Kahramanmaraşlı hemşerilerime yalvarıyorum. Allah rızası için aklınızı başınıza toplayın üç beş kuruşluk için dünya çıkarı için saltanatı için değil ülkemizin için eğer vicdanınız varsa bu seçimde AKP'ye dur diyelim ve tarafınızı belli edin. Artık bu bir AKP ve MHP meselesi değil bu ülkenin geleceği meselesidir. Onun için AKP'ye bu safa da oy veren herkes vebal altındadır ve bu sorumluluk içerisinde davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Bize düşen görevde eve çok zor şartlarda siyaset yaptığımızı lanet olsun adına da siyaset yapmak deniyor ama biz siyaset yapmak için siyaset yapmıyoruz ülkemiz için bunu yapıyoruz. Evet çok yorgunuz çok tükenmişlik yaşayabiliriz ama tabi bizim ağa babalarımız yok para babalarımız yok sanayicimiz yok ama bizim vicdanımız var gönlümüz var şuurumuz var bu şuurla bir kez daha yollara düşeceğiz bu yüzden bugünden itibaren zaten ara vermemiştik hep beraber bunun mücadelesini veriyorduk bu 2 aylık süre içeresinde zaten cehalete kapılmamıştık seçim olduğu günden bunu söylemiştim zaten hatırlarsanız tarihin en kısa milletvekilliğini yapacağız. Ve o gün gelmişti demiştim ki seçim çalışmalarını bütün ilçe başkanlarıma da dedim öğünden itibaren seçim çalışmalarına başlayalım diye bugün geldiğimiz noktada bu resmiyet kazanmıştır. Onun için bir kez daha her şeyden fedakarlık edeceğiz. Ekmeğimizden işimizden çocuklarımızdan da fedakarlık edeceğiz, bir kez daha anlatmaya çalışacağız ve bu uğurda yola çıkmış bulunuyorum." dedi. (SİBEL ATICI)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

37.5° / 20.2°

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nden Huzur uygulaması

Başkan Görgel: “Büyükşehir Olarak Kurban Bayramı’na Hazırız”

Kahramanmaraş’ta Uzay ve Havacılık Çağı Başlıyor

Türkiye Kamu Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği’nden Basın Açıklaması

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi