Tarih: 08.09.2015 12:31

Esnaftan Bayraklı Eylem

Facebook Twitter Linked-in

6 Eylül 2015'te Yüksekova'da yaşanan terör saldırısında çok sayıda şehit vermemiz nedeniyle Kahramanmaraşlı esnaflar tepki göstermek ve terörü lanetlemek amacıyla işyerlerinin dış cephelerine Türk Bayrakları astılar.

Teröre tepki göstermek için işyerlerine Türk Bayrağı astıklarını ifade eden Kuyumcu Esnafı Serkan Erikli, "Son zamanlarda verdiğimiz şehit sayıları gerçekten içimizi yakıyor, bu kadar şehit veriyor olmamıza tepkisiz kalamazdık elimizden ne gelir diye düşünürken iş yerlerimize Türk Bayrağı asarak tepki gösterebileceğimizi düşündük. Türk Bayrağı birliğimizin, bağımsızlığımızın temsilidir. Vatanımız bir bütündür. Geçtiğimiz seçimlerde HDP beklenmedik bir çıkış yaparak barajı geçti ve MHP gibi köklü bir partiye neredeyse eş değer yüzde elde etti. Bunun sonucunda terör örgütü PKK daha da güçlendi. Önümüzdeki seçimlerde HDP'nin alacağı oy PKK'nin gücüne doğrudan etki edecek. HDP düşük oy alırsa PKK de güç kaybedecektir. Umarım bu saldırılar önümüzdeki seçimlerden sonra son bulacak ve AK Parti'nin iktidar olmasıyla ülkemize huzur gelecektir." dedi.

Esnaf Yaşar Dertli, "Şehit haberlerinden çok etkileniyoruz. Teröre olan öfkemizi ve tepkimizi göstermek amacıyla işyerlerimize Türk Bayrağı asıyoruz. Sizin vesilenizle de terörü lanetlediğimizi vurgulamak istiyorum." dedi.

Esnafın işyerine Türk Bayrağı asmasını bazı araç sahipleri araçlarına Türk Bayrağı asarak desteklediler. (SAFA GAYRET)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —