Yeşilgöz Düden Şelalesinden Mi Besleniyor?

Yeşilgöz Düden Şelalesinden Mi Besleniyor?

Kahramanmaraş Tekir mahallesinde bulunan Yeşilgöz'ün kaynağını Keş dağının zirvesinde bulunan düden şelalesinin su altı mağarasından aldığı keşfedildi.

2009 yılının yaz aylarında Kahramanmaraş  merkeze bağlı Tekir mahallesinde bulunan Yeşilgöz'ü keşfe çıkan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Su altı Topluluğu ve Anadolu Speleoloji Grubu'ndan (ASPEG) 16 kişilik ekibi doğa harikası Yeşilgöz`ün gizemini çözdü.

Yeşilgöz'ün Düden Şelalesi ile bağlantısı olabileceğini tespit eden ASPEG'in su altı ekipleri o dönemde yaptıkları araştırma sonucunda yer altı mağarasında bulunan su kaynağı ile düden arasındaki bağlantının ortaya çıkartılması ile birlikte, bölgenin öneminin daha da artabileceğini belirtmişlerdi.

Su altı mağarası, doğal güzelliğinin ve su kaynağının yanı sıra bitki ve canlı türleri bakımından da dikkat çeken tekir mahallesinden Keş dağına kadar olan bölgenin ve ortaya çıkan su altı mağarasının günümüzde hala turizme kazandırılmamış olması bölge insanını tepkisini çekiyor. (SİBEL ATICI)



Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı