“Cumhurbaşkanı Seçime Karışamaz”
Gündem 21.09.2015 15:30:26 0

“Cumhurbaşkanı Seçime Karışamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş 1. sıra Milletvekili adayı Ali Öztunç, düzenledikleri basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenirken "Cumhurbaşkanı kimin, nereye oy vereceğine karışamaz” ifadelerinde bulundu.

"CUMHURBAŞKANI'NIN GÖREVİ AYRIŞTIRMAK DEĞİL"

Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlediği Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses mitingine değinen Öztunç, "Cumhurbaşkanı dün düzenlenen mitingde yaptığı değerlendirmede `550 milli vekil istiyorum` diyor. Kimin, nereye oy vereceğine Cumhurbaşkanı karışamaz. Milli İradenin nasıl tecelli edeceğine, Cumhurbaşkanı karışamaz. Cumhurbaşkanı ‘Kaçak Saray'ında' oturacak, vatandaş gidip oy verecek. Cumhurbaşkanı tekrar meydanlara düşüyor. Cumhurbaşkanının görevi, toplumu birleştirmektir, ayrıştırmak değildir. Bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanı bunu yapmadı. Ama maalesef şimdiki Cumhurbaşkanı bunu yapıyor. Bu, Türkiye demokrasisine çok büyük bir darbe vuruyor. Türkiye demokrasisini sıkıntıya sokuyor. Cumhurbaşkanı böyle yaptığı için, onun eski partisinin alt kadroları da daha farklı şeyler yapıyorlar." dedi.

Uzun yıllar gazetecilik yaptığını, gazetecilikte neredeyse her alanda görev yaptığını ifade eden CHP Kahramanmaraş 1. Sıra Milletvekili adayı Ali Öztunç, "Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili adayları olarak hep birlikteyiz. Bilge Kaan Taşkesen Milletvekili adayımızdır. Alper Keten hocamız daha yakından tanırsınız Doç. Dr. Alper Keten hocamız Milletvekili adayımızdır. Mehtap Koçak Milletvekili adayımızdır. Türkiye de bu kadar genç adayı belki de bir arada göremezsiniz. Şu anda burada bulunmayan çeşitli sebeplerle diğer arkadaşlarımızda bizler gibi genç. Gerek Eylem Çağraş hanımefendi olsun, gerek İnan Kesen arkadaşımız olsun Mustafa Gedik kardeşimiz olsun ve Yunus hocamız var Prof. Dr. Yunus Pınar hocamız, Yunus hocamıza 19 Mayıs Ünv. Ziraat Fakültesi'nin dekanı idi. Kendisi siyaset için milletvekili olmak için görevinden ayrıldı ve Cumhuriyet Halk Partisinde Milletvekili Adayımız oldu." dedi.

Kahramanmaraş CHP Milletvekili Adayları'nın Türkiye'nin en genç Milletvekili yaş ortalaması olduğunu vurgulayan Öztunç, "Bizler Kahramanmaraş'ta genç bir ekip olarak ağabeylerimizin büyüklerimizin de tecrübeleri ve birikimleriyle birlikte bu seçim kampanyasını belki de en dinamik geçiren parti olacağız buna emin olabilirsiniz. Bugün itibariyle ilçelere çıkmaya başlıyoruz ve tüm adaylarımız her gün en az 3 ilçede vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz çalmadık kapı bırakmayacağız girmedik ev bırakmayacağız herkese gideceğiz ve herkese cumhuriyet halk partisinin politikalarını anlatacağız." dedi.

"DİKTATÖRLÜĞE DOĞRU GİDİYORSUNUZ"

7 Haziran'ı değerlendiren Öztunç, "Mevcut iktidarın yanlışlarını anlatacağız cumhuriyet halk partisinin 1 Kasım da tek başına iktidara gelmesi için Kahramanmaraş'ta biz üzerimize düşen neyse fazlasıyla yapacağız. 7 Haziran da bir seçim yapıldı. Vatandaşlarımız yurttaşlarımız sandığa gittiler oylarını kullandılar, milli irade tecelli etti. Halkımız ‘Tek başına iktidar olmaz artık biz yorulduk tek başına iktidardan, tek başına iktidarın yaptığı yanlışlar var diktatörlüğe doğru gidiyorsunuz Başkanlık Sistemi asla kabul edilemez' dedi. Ve Adalet Kalkınma Partisini aşağı indirdi. Ama bu birilerinde rahatsızlık yarattı. Adaletle Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ekibi azda olsa bunu kabullendi. Bu noktada koalisyon görüşmeleri yapıldı ama maalesef AKP'nin eski Genel Başkanı şimdi tarafsız olması gereken tüm partilere eşit olması gereken Cumhurbaşkanı bunu kabul edemedi. Türkiye'yi yeni bir seçime götürmeyi öğünden düşündü arkadaşlar. Bu açık ve net görülüyor." dedi.

"BÜTÜN BUNLARIN SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR"

Konuşmasında terör olaylarına değinen Öztunç, "Yeniden seçim olsun ve biz tekrar eski partim tekrar iktidara gelsin istedi. Bunun içinde Türkiye'de bir yerlerden birileri düğmeye bastılar. Her şey güllük gülistanlık iken kardeş kavgası bitmişken, bitmek üzereyken barış var iken birileri düğmeye bastı ve gencecik fidanlar tekrar toprağa düşmeye başladı. İnsanlarımız maalesef ölüyorlar. Askerlerimiz, polislerimiz şehit ediliyorlar. Bütün bunların sorumlusu bugün AKP iktidarıdır. Bugün bu yaşanan bütün bu sıkıntının sorumlusu AKP'dir. Seçimle birlikte vatandaşlarımız cebine ek bir yük bindirildi. Seçim masraf demektir, buna gerek yok dendi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüm iyi niyetiyle birleştirici, uzlaştırıcı tavrı ile ‘Bir koalisyon hükümetine varız' dedi. Gerekirse MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli teklifte bulundu ‘Gel sen Başbakan ol ama tekrar seçime gitmeyelim' dedi. Bahçeli her şeye olduğu gibi ona da hayır dedi. Bahçeli biliyorsunuz akademisyendir doktordur. Dr. Bahçeli, Mezun olduğum Gazi Üniversitesi`nin hocalarındandır. Okullarda biliyorsunuz ‘sıfırcı' hocalar vardır. Bahçeli de `hayırcı hoca` her şeye `Hayır` diyor. Ne denilirse. `Seçim yapalım` teklifine `Hayır` dedi. Koalisyon kurulsun teklifine? `Hayır.` Koalisyona dışarıdan destek ver? `Hayır.` Her şeye `Hayır` ve bu birilerinin ekmeğine yağ sürdü. Yeniden bir seçim kararı alındı. Biz de tekrar seçim kampanyalarımıza başladık." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

21.5° / 7.9°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı