Sulama Suyu Sorununu Mahalleli Çözdü

27.09.2015 20:24:25

Kahramanmaraş Onikişubat Beldesi Tekir Mahallesi sulama suyu projesini, mahalle halkı el ele vererek yapımını gerçekleştirdi.

Mahalle Muhtarı Mustafa Kaplan yaptığı açıklama da '' Tekir su bölgesi olmasına rağmen mahallede bahçelerimiz için su sıkıntısı yaşıyorduk. Ardıç suyu dediğimiz suyu alt yapısını sağlayarak Gösteren sokağımıza kadar getirdik. Buraya 3 km uzaklıkta ki suyu borularla taşırken bunun döşemesini bölge halkı ile el ele vererek gerçekleştirdik. Maliyetinin %60 `ı bölge halkı %40`ı ise Büyükşehir belediyemiz tarafından karşılandı. Havuzumuz 12 saatte dolmakta ve yaklaşık 700 ton su kapasitesiyle bölge halkının bağ ve bahçelerine hizmet verecek, su sorununu da bu şekilde ortadan kaldırmış olduk. Bu su daha önce bir çeşme ye akıyordu. Şimdi ise bölgeye can suyu oldu.'' dedi.

Bu havuzlardan Tekirin bir kaç bölgesine daha yapmayı düşünüyoruz. Bağımız ve bahçelerimiz, küçük ve büyük baş hayvanlarımız susuz kalmayacak.

Bölge halkına ve Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkanı Mehmet Fatih Erkoç ve Onikişubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek`e teşekkür eden Mustafa Kaplan, ''tekir daha güzel olacak, sorunları el birliğiyle çözeceğiz ve turizmin bel kemiği olacağız'' dedi.



1

Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

2

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

3

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

4

Başkan Akpınar, Mahalle zi̇yaretleri yaparak vatandaşlarla hasbi̇hal etti

5

“Kazandığımız belediyelerinde kazanmadığımız belediyelerinde ensesinde olacağız”