“Erdoğan Benim Cumhurbaşkanım Değil”
Siyasi 7.10.2015 16:15:15 0

“Erdoğan Benim Cumhurbaşkanım Değil”

Milliyetçi Hareket Partisi Aday tanıtım toplantısında konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Fahrettin Oğuz Tor, yaşanan terör olayları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

7 Haziran seçiminden önce söylediklerinin bir bir çıktığını ifade eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Fahrettin Oğuz Tor, "7 Haziran seçiminin, Türk Siyaset tarihinde en önemli seçim olduğunu söyledik. Seçim sonrasında yaşananları tekrar dile getirmeyeceğim, herkes biliyor. 1 Kasım seçimlerinin, 7 Haziran seçimlerinden çok daha önemli olduğunu herkes idrak ediyor. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan olaylar Türkiye'nin bir beka sorunuyla bir bölücülük sorunuyla karşı karşıya olduğunu apaçcık göstermiştir. Bu nedenle 1 Kasım'ın çok daha önemli olduğunu biliyor, buna göre hareket edeceğimizi belirtmek istiyorum. 7 Haziran öncesinde hepimiz çok çalıştık. 1 Kasım'da mevcut durumumuzu daha iyi noktalara getireceğiz, bu da ülkemizin ve milletimizin kurtuluşu olacaktır." dedi.

"AKP'DEKİ DÜŞÜŞ 1 KASIM'DA DA DEVAM EDECEK"

Konuşmasına istatistik veriler vererek devam eden Tor, "Ben burada bir istatistiği vererek konuşmama devam etmek istiyorum. AKP bildiğiniz gibi 2002'de iktidara gelmiştir. 2007 ve 2011 seçimlerinde tek başına iktidarlığı devam ettirmiştir. 2002'de çıkardığı milletvekili sayısı 365, 2007 seçimlerinde 341'e düşmüştür. 2011 seçimlerinde ise AKP 327 milletvekiline düşmüştür, düşüş devam etmiştir. Düşen milletvekili sayısı 16'dır. 7 Haziran 2015 seçimlerinde ise 258'e düşmüştür. Bu seçimler çok önemlidir. AKP tek başına iktidarlığı kaybetmiştir. Tek başına iktidar olamayacağını 7 Haziran seçimine hazırlanırken birçok kez tekrarladık ama inandıramadık. Bürokrasi, işverenler, esnaf ve vatandaş AKP'nin tek başına iktidara gelemeyeceğini algılasaydı bugünkü netice çok daha farklı olurdu. AKP'deki düşüş çok daha fazla olurdu. 2002'den 2015'e gelinceye kadar yapılan seçimlerde AKP'nin milletvekili sayısı 365'ten 258'e düşmüştür. Yani AKP 105 milletvekili kaybetmiştir. Düşüş 1 Kasım seçimlerinde de devam edecektir." dedi.

"ÖCALAN, TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇIYOR DEDİLER"

Konuşmasına siyasilerin ve bürokratların verdiği demeçlerden alıntı yaparak devam eden Tor, "7 Haziran'a gelirken yayınlanan anketlerde Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik, yolsuzluk, hukuksuzluk ve israf olarak sıralanıyordu. Bugün yapılan anketlerde büyük bir çoğunluk, işsizlik ve yolsuzluğu unutmuş yüzde 70'in üzerindeki vatandaş terörü ve bölücülüğü çok daha önemli bir sorun olarak görüyor. Terörün bu noktaya gelmesinin yegane sebebi AKP iktidarı, reisicumhur ve tayfasıdır. Açık ve net söylüyorum, çünkü. Burkan Kuzu denilen sevimsiz adam televizyonlara çıkıp "Eşkıya dağdan şehre indi alttan aldık" diyor. Bülent Arınç, "Silah ellerinden düşmemişti. Her şeyden haberimiz vardı" diyor. Aynı kişi "Karakolun önünde omuzu silahlılar geçerken bay bay ettik" dedi. Arınç, "PKK posterini açmayı, sayın Öcalan demeyi, suç olmaktan çıkardık" dedi. Hilal Kaplan gibi yeni bayanlar türedi televizyonlarda, yandaş medyanın önemli kalemlerinden biri. "Öcalan ölmeyi değil, yaşatmayı seçti" diyor. Öcalan yaşatmayı seçmiş, Allah belasını versin böyle söyleyenlerin. Jöleli baş danışman "Öcalan, Türkiye'nin önünü açıyor" diyor. Recep Tayyip Erdoğan, reisicumhur demiyorum çünkü bir reisicumhur şeref ve namus sözü vererek yemin ediyor, yeminine sadık kalmıyor. AKP'nin reisicumhurudur benim reisicumhurum değil. Recep Tayyip Erdoğan da diyor ki, "Öcalan'la görüşen arkadaşı ben gönderdim sıkıntısı olan bana söylesin" diyor. Bu zat Oslo'da PKK temsilcileriyle görüşme konusunda biliyorsunuz, böyle bir görüşme yapıldı denildiğinde şerefsizlikle suçladılar, sonra acı gerçek ortaya çıkınca sus pus oldular. Bunu vatandaşın takdirine bırakıyorum. Ahmet Davutoğlu, "Kürtçe yasağını biz kaldırdık bana Serok Ahmet diyorlar" diye Diyarbakır'da övünüyor. Yalçın Akdoğan, "Öcalan'ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var" diyor. Beşir Atalay, "Öcalan'ın mesajları bizim de düşüncelerimiz" diyor. Yalçın Aktay denilen milletvekili "Öcalan Dünya'nın geleceğini çok iyi okuyor" diyor. Sadullah Ergin, "Öcalan bölgenin durumunu daha sağlıklı okuyor" diyor." dedi.

"ALLAH'TAN MEZARI ZEMZEMLE YIKATMIŞTIK"

PKK eylemlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mal edilmeye çalışıldığını ifade eden Tor, "Utanmadan sıkılmadan bizim peygamber ocağı diye her zaman saygı duyduğumuz Türk Silahlı Kuvvetlerine de dil uzattılar. "Gerçekten peygamber ocağı olsaydılar Arefe günü kan dökmezlerdi" diyerek, PKK'nın yaptığı eylemleri askerimize mal etmeye çalıştılar. Şerefsizce iftiralar attılar. 7 Haziran seçimlerinden sonra biliyorsunuz, "400 milletvekili verin ve bu iş huzur içinde çözülsün" diyen Recep Tayyip Erdoğan, Demirtaş'ın, "Seni başkan seçtirmeyeceğiz" sözünden sonra olaylar patlak verdi. Şunu söylemek istiyorum, terör örgütünü o kadar şımarttılar ki, o kadar besleyip büyüttüler ki, bugün acı gerçekle karşı karşıya kaldılar. Maalesef dün akil adamlarla toplumu kandırmaya çalışanlar, bugün Bayrak Mitingi yapıyorlar. Rahmetli Cennet Mekan Başbuğumuzun mezarına gidip dua ediyorlar. Ancak bu kadar tutarsızlık olur. Allah'tan mezarı zemzemle yıkatmıştık. PKK'nın amacı belli, Türkiye'yi bölmek, Kuzey Irak, Suriye ve Türkiye üçgeninde bağımsız kürdistan devleti kurmak, amaçları dün böyleydi, bugün böyle, yarın da böyle olacak." dedi.

"TERÖRÜN MÜSEBBİBİ AKP'DİR"

Terör olaylarının bu noktaya gelmesinde sorumlu olarak AKP'yi gördüğünü belirten Tor, "Cizre Belediye Başkanı, "Cizre'de Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyoruz" diyor.  HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "Türkiye'de kürdistanı kuracağız" diyor. Allah'ın izniyle, Türkiye'den 1 karış toprak vermeyeceğiz. Birkaç Kürt oyu alabilmek için terörist kıyafetli Şivan Perver'le, Barzani'yle boy boy fotoğraf verdiler. Bakın Şivan Perver "Abdullah Öcalan barış ve özgürlük savaşçısıdır, terörist değildir. Terörist olan Türkiye Cumhuriyeti Devletidir" diyor. Türkiye bu noktaya durduk yere gelmedi. Vatandaşımız her şeyin farkında, vatandaşımız terörün müsebbibi olarak AKP'yi görüyor." dedi.

"PKK'NIN ŞARTLARINI KABUL EDENLER MHP'NİN ŞARTLARINI KABUL ETMEDİ"

Erdoğan'ın ifadelerine değinen Tor, "Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle yaptığı bir toplantıdaki sarf ettiği sözü hatırlatmak istiyorum, "Çözüm süreci içinde kendilerini silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çözüm sürecinde ne yazık ki açılan eller karşılık bulmadı. Bugün ortaya çıkan tablo için bir sorumlu aranacaksa Ankara değil Kandile bakılmalıdır" diyor. Ne kadar sorumluluktan kaçarsa kaçsın, terörün, bölücülüğün sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve tayfasıdır. Bundan asla kaçamayacaktır. Vatandaş bu seçimde bölücülere prim veren, bölücüleri besleyen insanlara gerekli cevabı verecektir. Bundan kuşkumuz yok. Dolmabahçe'de 10 madde üzerinde mutabakat sağladılar. Açıklanmayan 10 maddeyi biliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin 4 maddesini kabul etmediler. PKK'nın 10 maddesini kabul eden AKP İktidarı MHP'nin ana yasamıza denk şartlarını kabul etmemiştir. Dolayısıyla vatandaş, PKK ile düne kadar anlaşma imzalayan, Kandil'le görüşen, bu sorumsuzların dersini 1 Kasım'da verecektir." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı