Türk Tekstiline çok önemli katkıları bulunan Kahramanmaraş'ta, BetterCotton (Daha İyi Pamuk) uygulaması için seminer düzenlendi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen seminerde, pamuğun üretimden tüm aşamalarına kadar geçen evre
Üyelerine daha iyi bir hizmet misyonunu ilke edinen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, global sorunları interaktif çözüm ile yenebilmek adına seminerlerine devam ediyor.
Türk tarımına milyarlarca TL girdi sağlayan ve Türk Tekstil devlerinin başında gelen Kahramanmaraş, iyi pamuk uygulaması için de kolları sıvadı.
BetterCottonInitiative (BCI); küresel pamuk üretimini, pamuk üreticileri ve içinde yetiştiği çevre için, sektörün geleceğini iyi hale getirmek adına 2009 yılında Cenevre'de kuruldu. BetterCotton, 5 kıtada 20 ülkede üretilmekle birlikte 2013 yılından itibaren Türkiye'den de hasat almaktadır. BCI, çevre, çiftçi toplulukları ve pamuk üretim alanlarının ekonomileri için ölçülebilir ve sürekli iyileştirmeleri teşvik etmek üzere geniş bir çeşitlilikteki paydaşlarla birlikte çalışır. BCI'nin amacı; BetterCotton'un sürdürülebilir, genelgeçer bir emtia olarak geliştirilmesi yoluyla dünya çapındaki pamuk üretimini dönüştürmektir.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleşen seminerde BCI Tedarik Zinciri Müdürü Kerem Saral, "BetterCotton standartları ve BCI Hakkında bilgilendirme, BetterCotton Global veriler, BetterCotton'un tedarik zincirinde işleyiş kuralları" hakkında slayt eşliğinde üyelere sunumlar yaptı.
BCI Türkiye Sorumlusu Seyma Karaçay'da, "BCI'nin Türkiye üyeleri, sıkça sorulan sorular hakkında" IPUD Genel Müdürü Şükran Baycura, "BetterCotton'un Türkiye Lisanslama faaliyetleri" hakkında slayt eşliğinde anlatım yaptı.
BETTER COTTON INİTİATİVE (BCI) NEDİR?
Dünya çapında milyonlarca çiftçinin daha sağlıklı koşullarda pamuk üretmesini sağlamak için oluşturulmuş gönüllü bir program. Sektörün geleceğini garanti altına almak için 2005'te "BetterCottonInitiative" (BCI) adlı İsveç kökenli ticari amaç gütmeyen bir konsey kuruldu. Konsey, pamuk tedarik zinciri ve ilgili paydaşlarla işbirliği yaparak küresel pamuk üretimini çevresel, sosyal ve ekonomik anlamda sürdürülebilir kılmayı ve uzun vadede bu üretim kalitesini tüm dünyaya yaymayı kendine ilke edindi.
Aynı zamanda küçük ve büyük pamuk çiftçileri için sosyal ve ekonomik faydaları iyileştirmeye çalışıyor. Bu girişim bölgesel koşullara bağlı olarak pamuk üretimiyle ilgili oldukça fazla konuyu gündeme getirerek pamuk üretiminin önemli negatif etkilerine işaret etmeyi hedefliyor. Devamlı iyileştirme eylemlerinin daha fazla alana yayılması için belli bölgelerde mücadele ediyor. Bölgelere özgü strateji ve araçlarla uygulanan küresel prensipleri ve kriterleri oluşturmak BCI organizasyonunun yaklaşımını oluşturuyor. BCI uygulama stratejilerinin etkisini ölçmek için de bölgesel tabanlı göstergelerin kullanılması hedefleniyor. (HABER MERKEZİ)