Gündem

Gündem Haberleri

“Bosna Bizim Neyimiz Olur?”

“Bosna Bizim Neyimiz Olur?”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kültür ve Medeniyet Topluluğu tarafından, "Bosna Bizim Neyimiz Olur?” konulu söyleşi düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan yaptı. Prof. Dr. Bakan "Bosna bizim kardeşimizdir. Kardeşlik bilincimizi geliştirerek, geçmişteki gücümüzü hatırlayarak, daha güçlü ilişkiler inşa edebiliriz" diye konuştu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci'nin girişimleri ile 2015 yılının Azerbaycan üniversiteleri ile dostluk yılı ilan edildiğini hatırlatan Prof. Dr. İsmail Bakan, 2016 yılının Bosna Hersek ve Makedonya üniversiteleri ile dostluk yılı ilan edilmesinin planlandığını aktardı.

KSÜ Kültür ve Medeniyet Topluluğu Başkanı Ferhat Ağca ise söyleşinin düzenlenmesine sağladığı destekten dolayı Üniversitemiz Rektörü Deveci'ye ve Üniversite yöneticilerine teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ Kültür ve Medeniyet Topluluğu Danışmanı ve İİBF Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk, Kahramanmaraş İl Kültür Eski Müdürü Osman Nalbant ile birlikte "Bosna Bizim Neyimiz Olur?" başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.

Edirne'nin batısı doğusundan daha az değerli değildir diyen Nalbant, "Bosna her şeyden önce bizim kardeşimizdir" dedi. Bizim hatıralarımızda kalan birçok güzelliğin bu gün Bosna'da halen yaşatıldığını ifade eden Osman Nalbant bizde neden yaşatılmadığını düşünmemiz gerektiğini belirtti.

"Osmanlıyı ve Osmanlılık bilincini anlamadan, Bosna'yı anlamak mümkün olmaz" diyen Nalbant, Bosnalı Müslümanların 1463'te Müslümanlıkla şereflendikleri günün her yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet'e ve Osmanlıya dualar edildiğini söyledi. "Müslümanın gönlünde sınır olmaz. Bizler Müslüman kardeşlerimizle sınırlarımızı kaldırmalıyız" şeklinde konuşan Nalbant, "Bosnalı kardeşlerimize 500 yıllık borcumuz var. Onlar 500 yıl boyunca bizler iki gözümüzü kapatarak uyuyalım diye bir gözler kapalı uyudular" diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan tarafından, Osman Nalbant'a günün anısına hediye takdim etti.(HABER MERKEZİ)



AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!